Παράνομες εκμισθώσεις εξοχικών κατοικιών από αλλοδαπούς ερευνά το ΣΔΟΕ

Στοιχεία–φωτιά έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Οικονομικών

Παράνομες εκμισθώσεις εξοχικών κατοικιών από αλλοδαπούς ερευνά το ΣΔΟΕ

​«Γίνεται της ….. παραβατικότητας» όχι μόνο με τις αποδείξεις και το ΦΠΑ αλλά και με τις …. παράνομες εκμισθώσεις εξοχικών κατοικιών! Πιο συγκεκριμένα, σε 181 ελέγχους που διενεργήθηκαν και ολοκληρώθηκαν από το ΣΔΟΕ σχετικά με τις εκμισθώσεις εξοχικών κατοικιών και καταλυμάτων, διαπιστώθηκαν 160 παραβάτες... !!! Tα σχετικά στοιχεία και οι εκθέσεις ελέγχου, ανάλογα με την περίπτωση, απεστάλησαν μάλιστα στις ΔΟΥ, προκειμένου να επιβληθούν σε βάρος των υπόχρεων οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Τα στοιχεία γνωστοποίησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τσαμπίκας Ιατρίδη, στην οποία τόνισε πως «το φαινόμενο είναι έντονο στα Δωδεκάνησα, κυρίως στη Ρόδο, με πολλές κατοικίες οι οποίες αγοράζονται από ξένους και στη συνέχεια νοικιάζονται με πολύ υψηλά μισθώματα στους τουρίστες».

Η βουλευτής επικαλέστηκε «καταγγελίες του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος αλλά και επισημάνσεις της ΤτΕ, σύμφωνα με τις οποίες τα διαφυγόντα έσοδα για τον τουρισμό της χώρας και το ελληνικό δημόσιο από την παράνομη μίσθωση εξοχικών και πολυτελών κατοικιών ετησίως, κυμαίνονται από 500 εκατομμύρια έως και 1 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ.Μαυραγάνη πάντως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, καθώς εκκρεμεί και Εισαγγελική Παραγγελία για τη διερεύνηση από το ΣΔΟΕ των όσων καταγγέλλονται για την παράνομη εκμίσθωση καταλυμάτων, αλλοδαπών κυρίως ιδιοκτητών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top