Αυτό είναι το μέιλ της τρόικας που άναψε φωτιές!

«Οποιαδήποτε ρευστοποίηση δεν πρέπει να έχει ως προϋπόθεση τις αποζημιώσεις»

 Αυτό είναι το μέιλ της τρόικας που άναψε φωτιές!

«Οιαδήποτε ρευστοποίηση δεν πρέπει να έχει ως προϋπόθεση τις αποζημιώσεις» τονίζει χαρακτηριστικά το μέιλ της τρόικας -και συγκεκριμένα του εκπροσώπου της Κομισιόν, Ματίας Μορς- για τις αμυντική βιομηχανία το οποίο άναψε φωτιές.

«Πρέπει το ενδεχόμενο κλεισίματος/ρευστοποίησης να εξεταστεί για αυτές τις τρεις εταιρείες» τονίζει η τρόικα στο μέιλ προς το υπουργείο Οικονομικών και συμπληρώνει: «Σε αυτό το πλαίσιο, οιαδήποτε ρευστοποίηση δεν πρέπει να έχει ως προϋπόθεση τις αποζημιώσεις που αφορούν τις μη νομικές υποχρεώσεις ή την μετακίνηση του εργατικού δυναμικού».

Παράλληλα, τονίζει ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για την αμυντική βιομηχανία δεν είναι βιώσιμα: «Τα προτεινόμενα σχέδια αναδιάρθρωσης δεν είναι κατά την άποψή μας βιώσιμα ή ρεαλιστικά και δεν διασφαλίζουν μία διατηρήσιμη λύση από οικονομικής άποψης και σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό και τις κρατικές ενισχύσεις».

Συγκεκριμένα, ως προς τις 3 εταιρείες αναφέρει:

Λάρκο: H τρόικ�� θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει είτε να πωλήσει την εταιρεία και να περιμένει ότι ο αγοραστής θα αποπληρώσει τις κρατικές ενισχύσεις, είτε να πωλήσει ξεχωριστά τις εγκαταστάσεις Αγίου Ιωάννη/Λάρυμνας και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ.

ΕΑΣ: Η τρόικα θέτει το ερώτημα εάν με τα δεδομένα που υπάρχουν είναι λογικό – από οικονομικής απόψεως – να παραμείνει η εταιρεία ανοικτή ή να προχωρήσει σε πλήρη και άμεση εκκαθάριση.

ΕΛΒΟ: Ο κ. Μορς υποστηρίζει ότι η περισσότερο επιθυμητή και ρεαλιστική λύση κατά την τρόικα για την επιχείρηση είναι πως θα πρέπει να πτωχεύσει αμέσως.

Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top