Μηλιός: ο χειρότερος για τους εργαζόμενους ΥΠΟΙΚ της μεταπολίτευσης ο Στουρνάρας

Σφοδρή επίθεση από τον υπεύθυνο Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Μηλιός: ο χειρότερος για τους εργαζόμενους ΥΠΟΙΚ της μεταπολίτευσης ο Στουρνάρας

«Χειρότερο για τους εργαζόμενους υπουργό Οικονομικών από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα» αποκάλεσε τον Γ. Στουρνάρα ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μηλιός.

Αφορμή οι δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ περί πρωτογενούς πλεονάσματος, οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Γ. Μηλιού.

«Ο κ. Στουρνάρας εκπροσωπεί μια κυβέρνηση που για να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα κλείνει νοσ��κομεία, βάζει λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση και στην αμυντική βιομηχανία, αφήνει τον ΕΟΠΥΥ να καταρρεύσει. Έτσι ο κ. Στουρνάρας επιδιώκει να παρουσιάσει ‘πρωτογενές πλεόνασμα’ με την κοινωνία γονατισμένη και εξουθενωμένη και έχει το θράσος να δηλώνει ότι δεν ανησυχεί» ανέφερε.

Κατά τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι «έωλο» το επιχείρημα του ΥΠΟΙΚ ότι με την ακολουθούμενη πολιτική επιτυγχάνεται πρωτογενές πλεόνασμα. Όπως υποστήριξε η «δημιουργική λογιστική» του κ. Στουρνάρα εντάσσεται «σε ένα κακοπαιγμένο θέατρο δήθεν διαπραγμάτευσης και αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με την τρόικα».

Κατά τον κ. Μηλιό επίσης «η πραγματικότητα είναι ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η τρόικα παρατείνουν τη δημοσιονομική αστάθεια, καθώς αδιαφορούν για την καθήλωση των δημοσίων εσόδων, για τη συνεχιζόμενη φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου, για τις επιπτώσεις από τη συνεχιζόμενη λαθρεμπορία πετρελαιοειδών, για τη φοροδιαφυγή. Ενδιαφέρονται για ένα ‘πρωτογενές πλεόνασμα’ που θα προκύψει από την υπερφορολόγηση της φτώχειας και των μεσαίων εισοδημάτων, από τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και τη μείωση των μισθών», πρόσθεσε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top