Σαν τα κορόιδα της Ευρώπης μας βλέπει η Gazprom! Μας δίνει το αέριο πιο ακριβά από άλλες χώρες

Τηλεγράφημα-ΒΟΜΒΑ του Reuters

Σαν τα κορόιδα της Ευρώπης μας βλέπει η Gazprom! Μας δίνει το αέριο πιο ακριβά από άλλες χώρες

​Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει ένα τηλεγράφημα του Reuters το οποίο φέρνει στο φως τα στοιχεία των τιμών για την εξαγωγή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη από την Gazprom, από τα οποία προκύπτει πως η ρωσική εταιρεία πουλά φυσικό αέριο στην Ελλάδα ούτε 1, ούτε 2 αλλά …. 120 δολάρια παραπάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο!!!!!

Τι και αν η Gazprom εξήγαγε τον Αυγούστα αέριο προς την Ε.Ε. και την Τουρκία σε τιμές 370 με 380 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα, για την Ελλάδα οι «φίλοι» μας οι Ρώσοι είπαν να κάνουν μια εξαίρεση, χρεώνοντας μας άλλες .... χειρότερες τιμές!!!!

Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας εισάγει, φυσικό αέριο από την Gazprom περίπου 500 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα, με αποτέλεσμα το «καπέλο» που βάζει η Gazprom στις εξαγωγές προς την Ελλάδα να είναι στην φθηνότερη περίπτωση 120 δολάρια και στην ακριβότερη 130, ενώ ταυτόχρονα καταλαμβάνει την 13η θέση από τις 21 χώρες της Ευρώπης στις οποίες πραγματοποιεί εξαγωγές η Gazprom.

Τα στοιχεία για τις τιμές αέριου της Gazprom θα κάνουν κάποιους να … "παγώσουν", καθώς έρχονται στο φως λίγες μόλις ημέρες μετά την τελευταία συνάντηση μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Gazprom για την επαναδιαπραγμάτευση της τιμής του φυσικού αερίου.

Και τι σύμπτωση…. σήμερα ανακοινώθηκε και η αύξηση των καθαρών κερδών της Gazprom κατά 5,3% στο πρώτο τρίμηνο, καθώς προχώρησε σε μεγαλύτερες εξαγωγές καυσίμων και λιγότερες πληρωμές σε πελάτες για αναδρομικές εκπτώσεις.Ειδικότερα, τα κέρδη του ρωσικού κολοσσού ανήλθαν στα 381 δισ. ρούβλια (11,4 δισ. δολ.) από 361 δισ. ρούβλια που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα κέρδη θα έφταναν τα 386 δισ. ρούβλια. Τα έσοδα της εταιρείας σκαρφάλωσαν το ίδιο διάστημα στα 1,46 τρισ. ρούβλια, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 19%.

Μήπως τελικά .... χρωστούν και ….. «ένα ευχαρ��στώ» στην Ελλάδα για τα αυξημένα κέρδη τους;;;!!!

Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top