H εφορία δεν συγχωρεί την αμνησία:Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους έχασαν την προθεσμία των δηλώσεων

40.000 φορολογούμενοι θα πουν τον Δεσπότη…. Παναγιώτη!

H εφορία δεν συγχωρεί την αμνησία:Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους έχασαν την προθεσμία των δηλώσεων

​Αντιμέτωποι με πρόστιμα, πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις θα βρεθούν 40.000 φορολογούμενοι οι οποίοι έχασαν την προθεσμία υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης και τώρα θα αναγκαστούν να την υποβάλλουν εκπρόθεσμα!!!!

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, όσοι δεν υπέβαλαν τη φορολογική δήλωση δεν είναι επειδή δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο να την υποβάλλουν αλλά επειδή εσκεμμένα ξέχασαν ή επέλεξαν να μην την υποβάλλουν ή... δεν γνώριζαν ότι ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλουν.

Αν και το υπουργείο οικονομικών τονίζει πως το σύστημα taxisnet για την υποβολή των φετινών δηλώσεων θα παραμείνει ανοικτό για επαρκές χρονικό διάστημα προκειμένου όλοι οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, ωστόσο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στην περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας στις 8, δηλαδή την ώρα που άνοιξαν οι εφορίες.

Τι σημαίνει αυτό;;;;

Με απλά λόγια, όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν από δω και στο εξής τις φορολογικές δηλώσεις τους θα έχουν τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος!!!!

Τα πρόστιμα για τους … «ξεχασιάρηδες»

- Χάνεται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, καθώς δεν θα αναγνωριστούν οι αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών που συγκεντρώθηκαν το 2012. Αυτό σημαίνει ότι ο φορολογούμενος θα φορολογηθεί από το πρώτο ευρώ εισοδήματος και επιπλέον θα του επιβληθεί και πρόστιμο 10% για το ποσό αποδείξεων που δεν δηλώθηκε. Ουσιαστικά δηλαδή θα επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρο 10% επί του 25% του ετήσιου εισοδήματός, δηλαδή επιπλέον φόρο 2,5% επί του εισοδήματός του.

- Το ποσό του φόρου για πληρωμή θα καταβληθεί με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης υποβολής της δήλωσης. Αν δεν προκύπτει φόρος ή προβλέπεται επιστροφή θα επιβάλλεται πρόστιμο από 117 έως 1.170 ευρώ. Η συνήθης πρακτική, σύμφωνα με το sofokleousin.gr, είναι το λεγόμενο «αυτοτελές πρόστιμο» που επιβάλλεται να είναι το χαμηλότερο, δηλαδή αυτό των 117 ευρώ, το οποίο με τον «συμβιβασμό» που επέρχεται με την εφορία πέφτει στα 39 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων υποβλήθηκαν συνολικά περίπου 5.660.000 φορολογικές δηλώσεις, ενώ το σύνολο που αναμενόταν ήταν 5.700.000!!!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top