Γ.Ντάισεμπλουμ: Υπό όρους το 3ο πακέτο στήριξης της Ελλάδας

Δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup

​Η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί νέα οικονομική βοήθεια από την Ευρωζώνη καθώς υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα η χώρα να μην μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές έως το 2014, αναφέρει σε επιστολή προς το ολλανδικό κοινοβούλιο ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Nτάισελμπλουμ.

«Μετά το τέλος της περιόδου του τρέχοντος προγράμματος, έως το τέλος του 2014, υπάρχει μία ρεαλιστική πιθανότητα η Ελλάδα να μην έχει πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές και να χρειάζεται επιπλέον βοήθεια»,σημειώνει ο κ.Nτάισελμπλουμ, στην επιστολή την οποία απέστειλε απαντώντας σε ερωτ��σεις που του έγιναν με αφορμή πρόσφατη συνέντευξή του στην οποία δήλωσε πως η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα είναι αναπόφευκτη.

Ο κ.Nτάισελμπλουμ προσθέτει πως η κατάσταση της Ελλάδας θα αξιολογηθεί κατά τη διάρκεια του 2014, όπως συμφωνήθηκε το Νοέμβριο από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Προφανώς, ένα νέο πρόγραμμα στήριξης θα περιλαμβάνει επαρκείς όρους», αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup.

Βίντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top