Βουτιά έως και 60% στο λιανικό εμπόριο παρά τις εκπτώσεις!

Και πάλι καλά: η αυξημένη τουριστική κίνηση έσωσε τα προσχήματα!

Βουτιά 25% σημείωσε το λιανικό εμπόριο στις θερινές εκπτώσεις, με τη μείωση να φθάνει σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας έως και το 60%!

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ, η κίνηση της καλοκαιρινής αγοράς διαμόρφωσε 4 γεωγραφικές ζώνες ή «ταχύτητες» κατανάλωσης.

Στην πρώτη, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, καταγράφεται μια σταθερή μείωση της τάξεως του 15-20%. Στη δεύτερη στην ηπειρωτική χώρα, μια μέση μείωση 25-35%. Και δυστυχώς στις παραμεθόριες ακριτικές περιοχές μια καταλυτική και μεγάλη μείωση 40-60%. Οριακή μείωση 5-10% παρατηρήθηκε στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές και σαφής σταθεροποίηση του τζίρου στα περυσινά επίπεδα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Παρ’ όλα αυτά, και πάλι καλά να λέμε καθώς η αυξανόμενη τουριστική κίνηση έσωσε τα προσχήματα αφού ωφέλησε τελικά τα εμπορικά καταστήματα λιανικής, κυρίως στις τουριστικές περιοχές της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top