Στα τρία σπίτια, το τέταρτο… δωρεάν!

Προσφορές-πακέτο από τους κατασκευαστές για να «διώξουν» το στοκ…

Στα τρία σπίτια, το τέταρτο… δωρεάν!

Στις πρακτικές προώθησης που ��υνάδουν με άλλες κατηγορίες προϊόντων αξίας όχι μεγαλύτερες από λίγα ευρώ έχουν επιδοθεί τις τελευταίες εβδομάδες ορισμένοι κατασκευαστές ακινήτων στην απέλπιδα προσπάθειά τους να «ξεφορτωθούν» τα απούλητα ακίνητά τους.

Έτσι, το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι περιπτώσεις κατασκευαστών που διαφημίζουν την πώληση ακινήτων τους με σημαντικές εκπτώσεις ή ακόμη και δωρεάν, αν ο αγοραστής είναι πρόθυμος να αποκτήσει «πακέτο» δύο-τρία διαμερίσματα ή μεζονέτες!

Ειδικότερα, αν και τα ακίνητα εξακολουθούν να πωλούνται και μεμονωμένα, προσφέρεται επιπλέον έκπτωση σε περίπτωση μαζικής αγοράς που επί της ουσίας καθιστά το κόστος απόκτησης του τρίτου (ή τέταρτου ακινήτου) δωρεάν.

Για παράδειγμα, κατασκευαστής συγκροτήματος μεζονέτων προσφέρει 4 μεζονέτες αντί 2 εκ. ευρώ συνολικά, αντί για 2,4 που πωλούνται αν αγοραστούν μία-μία ξεχωριστά. Επί της ουσίας, η έκπτωση αντιστοιχεί στο κόστος μίας εξ αυτών οπότε… αγοράζεις τρία και παίρνεις δώρο ένα σπίτι!

Όπως εκτιμούν οι μεσίτες, αυτή η πρακτική είναι πολύ πιθανό να ακολουθηθεί από ολοένα και περισσότερους κατασκευαστές αφού το «στοκ» των απούλητων σπιτιών ολοένα και αυξάνεται…

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top