Θα πληρώσετε με δόσεις τον φόρο εισοδήματος; Αμ δε…!

Η καθυστέρηση στις εκκαθαρίσεις οδηγεί στις 2 δόσεις και ίσως σε εφάπαξ πληρωμή!

Θα πληρώσετε με δόσεις τον φόρο εισοδήματος; Αμ δε…!

Υποβάλλατε τη φορολογική δήλωση φύγατε για διακοπές ήσυχοι και επιστρέφεται για να πληρώσετε τις υποχρεώσεις στην εφορία από τον φόρο εισοδήματος και την έκτακτη εισφορά σε 3 δόσεις. Αμ δε!

Πολλοί φορολογούμενοι κλήθηκαν να προσκομίσουν αυτοπροσώπως τα δικαιολογητικά εντός 15ημέρου από την υποβολή του Ε1 και με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ήδη έχουν χάσει τις τρεις διμηνιαίες δόσεις και κινδυνεύουν να χάσουν και τις δύο δόσεις!

Το υπουργείο επιχειρώντας να… βάλει μια τάξη έστειλε χθες και προχθές email στους φορολογούμενους, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν λάβει τα εκκαθαριστικά σημειώματα, ότι μπορούν να αναζητούν από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) το εκκαθαριστικό σημείωμα για να το εκτυπώσουν προκειμένου να μεταβούν στην τράπεζα για να πληρώσουν την πρώτη δόση των φόρων.

Σήμερα ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της πρώτης δόσης αλλά δόθηκε παράταση μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η καθυστέρηση των ελέγχων οδηγεί πάνω από 500.000 φορολογούμενους στις δύο δόσεις για τον φόρο εισοδήματος, με πολλούς να φοβούνται μάλιστα ότι αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις μπορεί αν οδηγηθούν και σε εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top