Οι βουτιές τέλειωσαν και άρχισε η ψυχρολουσία:Πληρώνουμε φόρους 700 εκατ. ευρώ σήμερα!

Βρισιές,ταλαιπωρία και αγανάκτηση μέσα στις τράπεζες!

Οι βουτιές τέλειωσαν και άρχισε η ψυχρολουσία:Πληρώνουμε φόρους 700 εκατ. ευρώ σήμερα!

Το αδιαχώρητο επικρατεί σήμερα Παρασκευή στις τράπεζες, καθώς μέχρι το μεσημέρι χιλιάδες φορολογούμενοι θα ΠΡΕΠΕΙ να δώσουν στο κράτος 700.000.000 ευρώ!!!! Πιο συγκεκριμένα, καλούνται να καταβάλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος (για όσους η πληρωμή του συνολικού φόρου θα γίνει σε τρεις δόσεις), συμπεριλαμβανομένων του τέλους επιτηδεύματος και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και τους Φόρους Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012, καθώς εκπνέει, επίσης σήμερα, η προθεσμία για την καταβολή της 1ης δόσης!

Την ίδια ώρα, χιλιάδες ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, που έλαβαν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στις αρχές Αυγούστου, θα πρέπει, εκτός από την εξόφληση τους, να ρίξουν το παραδάκι και για την πρώτη δόση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (χαράτσι) !!!

Προσοχή: τους φόρους πρέπει να καταβάλουν και όσοι δεν έχουν λάβει ακόμη το ειδοποιητήριο από την Εφορία, διαφορετικά θα κηρυχθούν εκπρόθεσμοι και θα αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες ποινές (επιβάρυνση 1% το μήνα, κ.λπ.).

Το υπουργείο γνωρίζοντας ότι … κράτος «άργησε» για ακόμη μια φορά να κάνει τη δουλίτσα του και πως πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει τα σχετικά ειδοποιητήρια, προσπάθησε να τους «σώσει» από τις ποινές, στέλνοντας τους ειδικό email για να εκτυπώσουν οι ίδιοι το εκκαθαριστικό σημείωμα και να σπεύσουν με αυτό στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Η εκτύπωση των εκκαθαριστικών γίνεται από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) και μέσα από τους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα TAXISnet, όπου τα σημειώματα έχουν αναρτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή.

Τα ηλεκτρονικά εκκαθαριστικά αναγράφουν τους κωδικούς «Ταυτότητας Οφειλής», με τους οποίους μπορεί να γίνει η εξόφληση των οφειλών.

Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top