Άρθρο-ΒΟΜΒΑ από Washington Times: Η Ευρώπη πληρώνει την ανηθικότητα των Ελλήνων πολιτικών

"Η γενναιοδωρία στην Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχιστεί "

Με τίτλο «Ακόμα μία διάσωση: Η Ευρώπη ετοιμάζεται να σώσει τους Έλληνες πολιτικούς» η εφημερίδα Washington Times σε editorial της εκτιμά πως το τρίτο πακέτο διάσωσης που ετοιμάζει η ευρωζώνη στην Ελλάδα αναμένεται να οδηγήσει σε αδιέξοδο.

«Στην ελληνική τραγωδία, ο πρωταγωνιστής υπερεκτιμά τις ικανότητές του, προκαλώντας όλεθρο στον εαυτό του και την οικογένειά του. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δείχνουν να συμμερίζονται αυτή την μοιραία υπερηφάνεια, νομίζοντας ότι μπορούν να συνεχίσουν να δανείζονται από τις νέες γενιές χωρίς συνέπειες. Τελευταία υπερβολή τους; Ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα» γράφει η Αμερικανική εφημερίδα, κατηγορώντας ευθέως για την κρίση της χώρας τους Έλληνες πολιτικούς

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα του θα χρηματοδοτούσε το μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού προκειμένου να σώσει τους Έλληνες πολιτικούς από τις συνέπειες της δικής τους ανηθικότητας. Με τις γερμανικές εκλογές να απέχουν λιγότερο από ένα μήνα, μένει να δούμε αν οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα πουν κάτι γι' αυτό».

Η WT αφού κάνει μια αναφορά στα προηγούμενα πακέτα διάσωσης προς την Ελλάδα αναφέρει ότι «η νέα διάσωση αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από την Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα καταλήξουν να πληρώσουν τα περισσότερα, καθώς έχουν την πιο παραγωγική οικονομία. Έτσι εξηγείται και η αναταραχή που προκάλεσαν οι δηλώσεις Σόιμπλε εν μέσω προεκλογικής περιόδου».

«Οι Ευρωπαίοι δικαιολογούν τα πακέτα διάσωσης λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της ως προϋπόθεση για τη λήψη περαιτέρω κεφαλαίων. Κι ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται υπεύθυνο, δημιουργεί στρεβλά κίνητρα και παραβλέπει το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ολόκληρη την ήπειρο: την έλλειψη ανάπτυξης», τονίζει η εφημερίδα.

Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, και ειδικά στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι υπερβολικά μεγάλη και επαχθής, τονίζει η WT, επισημαίνοντας πως η αύξηση των φόρων θα σκοτώσει την ανάπτυξη.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες, παγιδευμένες κάτω από το υψηλό χρέος και ταλανιζόμενες από την ύφεση, μπορεί να ξεφύγουν μόνο αν δουν τις οικονομίες τους να διευρύνονται. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί αν οι πολιτικοί επιβάλουν ληστρικούς φόρους επί των παραγωγικών δραστηρι��τήτων, τιμωρώντας τους επιχειρηματίες».

«Η μεταφορά κεφαλαίων από μια διογκωμένη γραφειοκρατία σε μια ακόμη πιο διογκωμένη γραφειοκρατία θα καταπνίξει, δεν θα ενθαρρύνει, την τόσο αναγκαί�� ανάπτυξη», εκτιμά το δημοσίευμα. «Οι διασώσεις είναι ένα δώρο για τους Έλληνες πολιτικούς που θέλουν να συνεχίσουν τη μέχρι σήμερα τακτική τους. Είναι πολύ πιο εύκολο για αυτούς να συνεχίσουν να ξοδεύουν τα χρήματα μιας άλλης χώρας, από το να κάνουν το αντιλαϊκό βήμα να περικόψουν τις περιττές δημόσιες υπηρεσίες και δαπάνες», τονίζουν οι Washington Times ενώ επισημαίνουν ότι «Η γενναιοδωρία της Ευρώπης προς την Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, βυθισμένη κι αυτή στην ύφεση, ξεμένει γρήγορα από χρήματα, εξαιτίας στη δική της ασωτία. Κι ενώ η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται σιγά σιγά, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η Γαλλία, υποχώρησε τον Ιούλιο».

Τέλος η αμερικανική εφημερίδα, όχι μόνο δεν βλέπει φως στην άκρη του ελληνικού τούνελ, αντιθέτως εκτιμά πως όσο η ευρωζώνη δεν παρεμβαίνει με δραστικά μέτρα, τόσο η ύφεση και η ανεργία στην Ελλάδα θα μεγαλώνουν.

«Έως ότου τα κράτη-μέλη της Ευρώπης αντιμετωπίσουν τα υπερμεγέθη κράτη πρόνοιας και τα επαχθή φορολογικά συστήματα, η ανεργία και η ύφεση θα συνεχιστούν στην Ελλάδα και όχι μόνο. Η πραγματική τραγωδία είναι ότι η Αμερική θα έχει την ίδια τύχη αν δεν αλλάξουμε τις δικές μας σπάταλες συνήθειες. Η διαφορά για εμάς είναι ότι κανείς δεν θα είναι τριγύρω να μας διασώσει», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top