Ξεχάστε την... επιστροφή φόρου! Κάντε τον σταυρό σας αν δεν πληρώσετε και παραπάνω

Οι επανέλεγχοι της εφορίας δείχνουν αντιφάσεις. Χιλιάδες δηλώσεις στο "κόκκινο"

Όσοι ελπίζατε ότι θα λάβετε επιστροφή φόρου μετά τον επανέλεγχο των δηλώσεων από την εφορία… πλανάστε πλάνην οικτρά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, όχι μόνο δεν θα γίνουν επιστροφές στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά οι φορολογούμενοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού θα χρειαστεί να καταβάλουν επιπλέον φόρο!

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ρίξει όλο το βάρος σε όσες φορολογικές δηλώσεις «δείχνουν» επιστροφές και αναμένεται να τις περάσει από διπλό και τριπλό έλεγχο.

Συνολικά στο μικροσκόπιο μπαίνουν 280.000 δηλώσεις. Ήδη 180.000 φορολογούμενοι έχουν προσκομίσει επιπλέον έγγραφα, ενώ τις επόμενες μέρες θα κληθούν άλλοι 100.000.

Μάλιστα, από τους 180.000 οι περίπου 16.000 έχουν αναγκαστεί ήδη να τροποποιήσουν τις δηλώσεις τους –και να πληρώσουν παραπάνω-, αφού τα στοιχεία του Taxisnet δεν συνέπιπταν με τα στοιχεία της Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται κάτι τέτοιο, η ΓΓΠΣ μπλοκάρει την έκδοση εκκαθαριστικού και ειδοποιεί τον φορολογούμενο να… περάσει μια βόλτα από την Εφορία ή να στείλει ταχυδρομικώς όλα τα δικαιολογητικά για περαιτέρω έλεγχο.

Χαρακτηριστικό της ανάγκης για… μη επιστροφή φόρου είναι το γεγονός ότι πλέον ελέγχονται επιστροφές φόρου ακόμα και για τις περιπτώσεις, που το ποσό δεν ξεπερνάει τα 150 ευρώ!

Βίντεο star

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top