Σόιμπλε: ΟΧΙ σε νέες «Greek style» διασώσεις

Αμετανόητος για κούρεμα και τρίτο πακέτο στήριξης

Δεν θα υπάρξουν άλλες διασώσεις τύπου Ελλάδας αν η συμμαχία της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ κερδίσει τις εκλογές στη Γερμανία, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μιλώντας στο CNN.

O Β. Σόιμπλε ωστόσο τόνισε ότι θα υπάρξει μια εξαίρεση, η ίδια η Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει ένα κενό 10 δισ. ευρώ.

«Αν η Μέρκελ επανεκλεγεί, και είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα συμβεί, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για μια ισχυρότερη Ευρώπη. Αυτή η γενική μας θέση. Δεν θέλουμε μια γερμανική, αλλά μια ισχυρή Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι κάθε μέλος, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, πρέπει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στον Νότο και στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, ο Β. Σόιμπλε εκτίμησε ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, αλλά η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη απ’ ό, τι πριν από μερικά χρόνια. «Μπορείς να το δεις στα επιτόκια κρατικού χρέους που είναι σταθερά», τονίζει και συμπληρώνει πως «οι αγορές έχουν πειστεί για τη σταθερότητα στην ευρωζώνη ως σύνολο. Οι οικονομίες ανακάμπτουν και το μέσο έλλειμμα έχει μειωθεί σε όλα τα κράτη μέλη τα τελευταία τρία χρόνια».

Ο Β. Σόιμπλε αναγνώρισε εκ νέου πως η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια, αλλά επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει «κούρεμα» όπως αυτό των 100 δισ. ευρώ που αναγκάστηκαν να δεχθούν οι ιδιώτες πιστωτές την προηγούμενη χρονιά, και αυτό αφορά τόσο την Ελλάδα όσο και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top