Γαμπρούς και νύφες περιμέναμε, φόρους μας έφερε ο Άγιος Φανούριος και η νέα έκθεση του ΔΝΤ!

Δείτε τι προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που καταρτίζεται

​Του Αγίου Φανουρίου σήμερα 27 Αυγούστου και ενώ περιμέναμε ένα θετικό σημάδι για το μέλλον μας, έσκασε η νέα έκθεση του ΔΝΤ η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει δραματική αύξηση της άμεσης φορολογίας το 2014 κατά 12,4% !!

Το ΔΝΤ αποκαλύπτει πως οι εισπράξεις από την άμεση φορολογία το 2014 θα αυξηθούν κατά 2,1 δισ. ευρώ και θα διαμορφωθούν σε 19,1 δισ. ευρώ, από 17 δισ. ευρώ που εκτιμώνται ότι θα εισπραχθούν φέτος(2013).

Η αύξηση των εσόδων από την άμεση φορολογία θα προέλθει, μεταξύ άλλων, από την κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών, την αύξηση της φορολογίας των ελευθέρων επαγγελματιών και την αύξηση της φορολογίας για τους μικροϊδιοκτήτες.

Με τα παραπάνω δεδομένα, τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος του επόμενου έτους αναμένεται να είναι πολύ πιο «τσουχτερά» σε σχέση με τα φετινά.

Επίσης, αύξηση, μικρότερης όμως έκτασης, θα παρουσιάσουν και οι εισπράξεις από την έμμε��η φορολογία, καθώς το ΔΝΤ υπολογίζει πως θα διαμορφωθούν σε 23,7 δισ. ευρώ, από 23,3 δισ. ευρώ φέτος.

Πτώση θα εμφανίσουν οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, τα έσοδα από τις οποίες θα διαμορφωθούν σε 24,2 δισ. ευρώ, από 24,6 φέτος και έναντι 26,5 δισ. ευρώ το 2012.

Βίντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top