Μέρκελ: Έλληνες… έχετε πολύ κουπί ακόμη να τραβήξετε!!!!

"Η πίεση στην Αθήνα δεν θα χαλαρώσει, ούτε και το χρέος θα κουρευτεί!"

Μέρκελ: Έλληνες…  έχετε πολύ κουπί ακόμη να τραβήξετε!!!!

​Την αντίθεση της απέναντι σε ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους εξέφρασε για ακόμη μια φορά η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αποφεύγοντας παράλληλα να δώσει απαντήσεις για το τρίτο πακέτο προκειμένου να μην ατονήσουν, όπως σημειώνει, οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Αθήνας!

«Λέω ένα καθαρό όχι. Τυχόν κούρεμα θα προκαλούσε σημαντικές αβεβαιότητες στους επενδυτές παγκοσμίως», επαναλαμβάνει η κ. Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung.

Μάλιστα, η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν λέει κουβέντα για το τρίτο πακέτο στην χώρα μας, καθώς όπως τονίζει «το ελληνικό πρόγραμμα θέλει ακόμη έναν χρόνο για ολοκληρωθεί και η Ελλάδα πρέπει ακόμη να υλοποιήσει πολλές μεταρρυθμίσεις»

Η κ.Μέρκελ απάντησε και σε όσους την κατηγορούν πως αποφεύγει την αλήθεια για το τρίτο πακέτο εν όψει των Γερμανικών εκλογών. «Κατά την έγκριση πέρυσι του τρέχοντας προγράμματος για την Ελλάδα, η Βουλή ενημερώθηκε ότι με την λήξη του τέλος του 2014, θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο χρειάζονται επιπλέον μέτρα, στενά περιορισμένα. Ακόμη και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και οι Πράσινοι συναίνεσαν τότε εν γνώσει τους γι αυτόν τον επανέλεγχο», αναφέρει.

Αναφερόμενη δε στον προκάτοχο της Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος την κατηγορεί ότι λέει ψέματα στον γερμανικό λαό, επισήμανε: «Ο προκάτοχός μου θα πρέπει να κάνει σκέψεις για τη δική του συμβολή, όπως για παράδειγμα ότι παρά τις αντίθετες προειδοποιήσεις δέχθηκε την Ελλάδα στην ευρωζώνη ή ότι επί της καγκελαρίας του η Γερμανία κατήγγειλε το σύμφωνο σταθερότητας, ένα κεφαλαιώδες λάθος, που προκάλεσε μεγάλη ζημιά».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top