Μύλος με τα «ληγμένα», παρενέβη το υπουργείο: «Δεν υπάρχει καμία σχετική διάταξη»!

Οργισμένη απάντηση Σκορδά: «Επιτέλους να σταματήσει η κινδυνολογία»!

Μύλος με τα «ληγμένα», παρενέβη το υπουργείο: «Δεν υπάρχει καμία σχετική διάταξη»!

Την απάντηση -και μάλιστα οργισμένη- του υπουργείου Ανάπτυξης προκάλεσε το θέμα με τα «ληγμένα τρόφιμα», που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στο καταναλωτικό κοινό.

Όπως σας ενημερώσαμε από το star.gr, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με έγγραφό του ενημέρωσε πως από 1ης Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις προϊόντων «περασμένης διατηρησιμότητας» θα επιτρέπονται κάτω από συγκεκριμένους όρους, όπως προβλέπεται από τους «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.).

Με δηλώσεις του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς διαψεύδει την ύπαρξη σχετικής διάταξης που να αναφέρεται σε προϊόντα που έχουν λήξει: «Δεν υπάρχει απολύτως καμία διάταξη στο νέο Αγορανομικό Κώδικα, που να αφορά σε προϊόντα, των οποίων η διάρκεια ζωής έχει λήξει. Επίσης, τίποτε δεν αλλάζει από όσα ίσχυαν εδώ και δεκαετίες σχετικά με τα προϊόντα περιορισμένης διατηρησιμότητας. Απλώς, το καθεστώς γίνεται αυστηρότερο, σύμφωνα και με τις προβλέψεις της ΕΕ».

Μάλιστα, η οργισμένη απάντηση του υπουργού κάνει λόγο για κινδυνολογία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο: «Είναι επιτέλους ώρα να σταματήσει η κινδυνολογία επί ανύπαρκτων θεμάτων. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για κάθε Έλληνα πολίτη, ο δημόσιος λόγος οποιουδήποτε κρίνεται από τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που επιδεικνύει».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top