100.000 φορολογούμενοι θα περάσουν μέσα στην εβδομάδα από το κόσκινο τις εφορίας

Δηλώσεις του γγ Εσόδων Χ.Θεοχάρη

100.000 φορολογούμενοι θα περάσουν μέσα στην εβδομάδα  από το κόσκινο τις εφορίας

​Αυτήν την εβδομάδα θα κληθούν να μεταβούν στις εφορίες για έλεγχο και διευκρινίσεις περίπου 100.000 χιλιάδες φορολογούμενοι, ενώ θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά όσοι έχουν επιστροφή γνωστοποίησε μέσω Twitter ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

theoharis.jpg
Ο κ.Θεοχάρης ανακοίνωσε πως επιπλέον 300 χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις ελέγχθηκαν την Κυριακή, προσθέτοντας ότι θα γίνει άλλη μια εκκαθάριση στο τέλος του μήνα.

Κάλεσε επίσης όσους πολίτες έχουν την δυνατότητα να δουν την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης ηλεκτρονικά να το κάνουν καθώς η πρώτη δόση λήγει στις 30 Αυγούστου.

Ο κ.Θεοχάρης διευκρίνισε επίσης σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ότι 3 δόσεις απολαμβάνουν οι φορολογούμενοι που η δήλωσή τους ελέγχθηκε τον Ιούλιο ενώ 2 δόσεις όσων η δήλωση ελέγχθηκε τον Αύγουστο και όσοι εκκαθαριστούν τώρα.

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι την προηγούμενη χρονιά ελέγχονταν επιστροφές άνω των 1.500 ευρώ, προσθέτοντας ότι φέτος, μπήκαν κριτήρια με τα οποία ελέγχονται περιπτώσεις που έχουν ενδιαφέρον.

Είπε ακόμη ότι το σύστημα θα είναι ανοιχτό για όλους μετά τις 30 του μήνα, αλλά οι δηλώσεις που θα εκκαθαρίζονται θα είναι εκπρόθεσμες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top