Γ.Άσμουσεν: Μην γκρεμίσετε όσα πετύχατε…. Λύσεις θα βρούμε

Τι λέει για κούρεμα, ΔΝΤ και πλεόνασμα

Γ.Άσμουσεν: Μην γκρεμίσετε όσα πετύχατε…. Λύσεις θα βρούμε

​Συγκρατημένη αισιοδοξία για το ελληνικό πρόγραμμα εκφράζει -με πολύ προσεκτικές όμως δηλώσεις- ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΚΤ, Γέργκ Άσμουσεν σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

«Εφικτός ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα φέτος, αλλά και για «χαμηλό, αλλά θετικό ρυθμό ανάπτυξης το επόμενο έτος» τονίζει, αλλά εφιστά την προσοχή στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Προειδοποιεί δε ότι «οι επαναλαμβανόμενες συζητήσεις για μείωση του χρέους δεν βοηθούν».

Άλλωστε, κατά τον γερμανό αξιωματούχο, για ορισμένους δε ακόμη και διάδοχος του Β.Σόιμπλε μετά τ��ς γερμανικές εκλογές, η ανακοίνωση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012 απαντά τόσο στο θέμα της μείωσης του χρέους, όσο και στα περί τρίτου πακέτου βοήθειας.

Για τον κ. Άσμουσεν το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού για τα έτη 2015-16 είναι κρίσιμο. «Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο Μεσοπρόθεσμο, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές» σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία της ευρωζώνης συνολικά, ο κ. Άσμουσεν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου του εφησυχασμού μετά τις πρόσφατες θετικές ενδείξεις για έξοδο από την ύφεση.

Ακόμη επαναλαμβάνει την πεποίθησή του ότι η παρουσία του ΔΝΤ είναι αναγκαία στην τρόικα, ενώ χαρακτηρίζει την τραπεζική ένωση τη μεγαλύτερη «θεσμική αλλαγή» στην Ευρώπη μετά την εισαγωγή του ευρώ.

Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top