Το περιοδικό Forbes βρήκε τον «σωτήρα» της Ελλάδας !!!!!

Διαβάστε αναλυτικά

​Την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους για να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα, προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, το περιοδικό Forbes γράφει για την τεράστια σημασία που θα έχει για την χώρα μας ο αγωγός TAP….

AGOGOS.jpg

Σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό, δεν πρόκειται απλά για έργο που θα φέρει δισεκατομμύρια και θέσεις εργασίας στη χώρα η οποία πλήττεται σφοδρά από την ανεργία, αλλά θα προσελκύσει και ξένους επενδυτές.

Όπως αναφέρει το Forbes, αναμένεται εισροή 1,5 δισεκ. δολαρίων στην οικονομία της Ελλάδας, που θα αντισταθμίσει το έλλειμμα από τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ αναμένεται επίσης ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας καθ' όλη τη διάρκεια κατασκευής και διαχείρισης του έργου, γεγονός που είναι απαραίτητο σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, η ανεργία της οποίας αγγίζει το 27,6%!!

Επιπλέον, τονίζεται η σημασία του έργου ως στοιχείο «ένδειξης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας,και προσέλκυσης ξένων επενδυτών».

Στο δημοσίευμα φιλοξενείται και παλιότερη δήλωση του επικεφαλής έρευνας του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνου Φίλη στην Wall Street Journal, για την σημαντικότητα του TAP για την Ελλάδα.

«Ο ΤΑP είναι πολύ σημαντικός για τη χώρα, αλλά πρόκειται μόνο για έμμεση επένδυση. Η Ελλάδα θα απομακρυνθεί από το φαύλο κύκλο μόνο, αν εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και υιοθετήσει ένα ευέλικτο σχέδιο επενδύσεων για να προσελκύσει ξένους επενδυτές»είχε δηλώσει ο κ.Φίλης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top