Γιατί έρχεται ξανά στην Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν;;;

Σπόντες για την τρόικα και το ελληνικό χρέος από τον Αντόνιο Ταγιάνι

Γιατί έρχεται ξανά στην Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν;;;

​Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντόνιο Ταγιάνι, μιλώντας σε εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RAI, τόνισε πως πρέπει να υπάρξει επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα.

«Θεωρώ ότι μια τέτοια λύση, στην οποία αναφέρθηκε ο Όλι Ρεν, θα ήταν δίκαιη και αλληλέγγυα προς την Ελλάδα, μια χώρα η οποία στο παρελθόν έσφαλε, αλλά την τελευταία περίοδο κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες», πρόσθεσε.

Ο κ.Ταγιάνι γνωστοποίησε επίσης πως μέσα στο επόμενο διάστημα και πριν το τέλος του 2013 θα επισκεφτεί για τρίτη φορά μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα μαζί με ευρωπαίους επιχειρηματίες και όπως ο ίδιος είπε, ευελπιστεί η πρωτοβουλία αυτή να συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειες ανάπτυξης της χώρας μας.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε επίσης ότι θεωρεί πως «θα ήταν προτιμότερο να ηγηθεί της τρόικας ένας πολιτικός και όχι τεχνοκράτες, διότι με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να αξιολογηθούν καλύτερα οι ανάγκες της Ελλάδας, πέρα από μια λογική απλώς και μόνον τεχνικής φύσεως».

Αναφερόμενος τις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, ο Ιτ��λός αντιπρόεδρος της Κομισιόν και μέλος του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι– εξέφρασε την ελπίδα να μην υπερισχύσουν «λαϊκιστικές και ακραίες πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην μελλοντική πορεία της ενωμένης Ευρώπης».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top