Διευκρινίσεις Σόιμπλε για το τρίτο πακέτο στην Ελλάδα: «Θα είναι πολύ πιο περιορισμένο»

«Θα εξετάσουμε νέα μέτρα το 2014»

Διευκρινίσεις Σόιμπλε για το τρίτο πακέτο στην Ελλάδα: «Θα είναι πολύ πιο περιορισμένο»

​Την ώρα που έχει ξεσπάσει πολιτική κόντρα στη Γερμανία για της δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί τρίτου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα, ο γερμανός υπ. Οικονομικών διευκρινίζει το μέγεθος της νέας βοήθειας που όπως όλα δείχνουν θα λάβει η χώρα μας από την Ευρώπη.

«Προβλέπουμε επιπλέον βοήθεια, με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και έχοντας κατά νου ότι θα πρόκειται για ποσά πολύ πιο περιορισμένα απ' ότι μέχρι τώρα»», διευκρινίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σε νέα του συνέντευξη, αυτή τη φορά στην εφημερίδα Handelsblatt.

Η δήλωσή- βόμβα που έκανε για την ανάγκη νέου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα, εν μέσω προεκλογικής προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας απάντησε και γι’ αυτό: «Δεν θέλω να με κατηγορήσουν μετά τις εκλογές (...) ότι δεν είχα πει την αλήθεια από πριν ... Γι' αυτό είμαι ευχαριστημένος που το ευρύ κοινό έχει πλέον καταλάβει καλά αυτό που λέω και ξαναλέω από το 2012: την επόμενη χρονιά θα πρέπει να εξετάσουμε νέα μέτρα για την Ελλάδα».

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, μιλώντας την Πέμπτη σε προεκλογική συγκέντρωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Κόμπλεντς ο γερμανός υπουργός υποστήριξε ότι οι δηλώσεις που έκανε για την ανάγκη ενός τρίτου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα το 2014 είχαν ως στόχο να καθησυχάσουν όσους φοβούνται ότι η κυβέρνηση τους κρύβει την αλήθεια, εν όψει των βουλευτικών εκλογών.

«Είδα ότι ήταν ανάγκη να αποσαφηνίσω ότι δεν κρύβουμε τίποτα», ανέφερε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top