ΔΕΙΤΕ: ΟΛΕΣ οι αλλαγές που έρχονται στους πλειστηριασμούς

Στο "σφυρί" 7.000 ακίνητα που κατασχέθηκαν μέχρι το 2008

ΔΕΙΤΕ: ΟΛΕΣ οι αλλαγές που έρχονται στους πλειστηριασμούς

Σε λύση… εκτόνωσης κατέληξε η κυβέρνηση για το φλέγον θέμα των πλειστηριασμών. Όπως σας γράψαμε από το star.gr, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατέληξαν την Πέμπτη σε συμφωνία η οποία περιλαμβάνει την προστασία της πρώτης κατοικίας για τους οικονομικά αδύναμους αλλά και την τιμωρία εκείνων που αν και έχουν τη δυνατότητα οχυρώνονται πίσω από τη γενική ρύθμιση που ίσχυε και θα ισχύει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου προκειμένου να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαπραγμάτευση με την τρόικαδεν θα γίνει σε αυτή τη φάση αλλά πιθανότατα γύρω στα τέλη Οκτώβρη. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ως πρώτη εκτίμηση ότι τα ακίνητα εκείνων που κρύβονται πίσω από την γενική ρύθμιση αγγίζουν τις 7.000 και αυτά θα είναι τα πρώτα που θα βγουν σε πλειστηριασμό. Παράλληλα στην κυβέρνηση θα μελετήσουν το επόμενο διάστημα τα στοιχεία σχετικά με 25.000 ακίνητα που αγοράστηκαν προ του 2009 και παρότι έχουν κατασχεθεί ήδη- λόγω της γενικής ρύθμισης- να πωληθούν από τις τράπεζες.

Οι αλλαγές που έρχονται

Από την πρώτη μέρα του 2014 μπαίνει τέλος στην οριζόντια απαγόρευση πλειστηριασμών για ακίνητα μέχρι 200.000 ευρώ.

Όταν η ρύθμιση που προστατεύει όλα τα ακίνητα από τους πλειστηριασμούς πάψει να ισχύει, θα εντοπιστούν όλοι οι δανειολήπτες που είναι ιδιοκτήτες 3 ή 4 ακινήτων και με υψηλές καταθέσεις στην τράπεζα, αλλά οι οποίοι «κρύβονται» - όπως χαρακτηριστικά τονίζεται- πίσω από το «πάγωμα» των πλειστηριασμών.

Έτσι, θα βγουν στο σφυρί 7.000 ακίνητα με εμπορική ή άλλη χρήση εκτός από πρώτης κατοικίας, που έχουν κατασχεθεί έως το 2008.

Επίσης, στο μικροσκόπιο μπαίνει και η διάταξη με την οποία προστατεύεται η πρώτη ή μοναδική κατοικία, ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής, την ιδιότητα του οφειλέτη αλλά και του δανειστή, αν δηλαδή είναι τράπεζα ή ιδιώτης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top