Νέα παρέμβαση Σόιμπλε: Δεν έχουμε μυστικά σχέδια για την Ελλάδα

«Ξεχάστε το κούρεμα.Το 2014 θα αποφασίσουμε το 3ο πακέτο»

Νέα παρέμβαση Σόιμπλε: Δεν έχουμε μυστικά σχέδια για την Ελλάδα

​Την ώρα που στην Ελλάδα η κυβέρνηση ψάχνει τη «χρυσή τομή» για τους πλειστηριασμούς, στην Γερμανία ο κ.Σόιμπλε επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους πως η χώρα μας θα χρειαστεί νέο πακέτο, αποκλείοντας παράλληλα νέο κούρεμα!

«Δεν θα γίνει νέο κούρεμα στην Ελλάδα» τόνισε σε συνέντευξη του, την Πέμπτη, ο κ.Σόιμπλε , χρησιμοποιώντας το επιχείρημα πως κάτι τέτοιο θα υπονόμευε την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη.

«Η Ευρώπη θα εξετάσει αν η Ελλάδα χρειάζεται επιπρόσθετη βο��θεια στα μέσα του 2014, καθώς τότε ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα» πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

Ο κ.Σόιμπλε αρνήθηκε να αποκαλύψει το μέγεθος ή τη μορφή της μελλοντικής βοήθειας. «Δεν μπορούμε να το πούμε αυτό σήμερα. Είναι πολύ νωρίς» τόνισε.

Τα σχόλια του Γερμανού υπουργού οικονομικών περί νέου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις και έντονες συζητήσεις στη Γερμανία, ένα μήνα πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Ο κ. Σόιμπλε παρόλα αυτά, επιμένει στις απόψεις του και υποστηρίζει πως έχει επιτευχθεί πρόοδος στην Ελλάδα. «Η δύσκολη οικονομική κατάσταση και τα ακόμα υψηλά επίπεδα χρέους δεν είναι κάτι μη αναμενόμενο και στην πραγματικότητα η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα απ' ότι πολλοί περίμεναν», σημείωσε.

Απαντώντας στα σενάρια που θέλουν την γερμανική κυβέρνηση να καθυστερεί τις δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον της ευρωζώνης λόγω των Γερμανικών εκλογών, ο κ.Σόιμπλε ήταν κατηγορηματικός .

«Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπάρχουν μυστικά σχέδια για την περίοδο μετά τις εκλογές, ούτε αναβάλλονται αποφάσεις λόγω των γερμανικών εκλογών», υπογράμμισε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top