Ακόμη και ο Μάρτιν Σούλτς θέλει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κύριε Σόιμπλε!!!!

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλο

Ακόμη και ο Μάρτιν Σούλτς θέλει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κύριε Σόιμπλε!!!!

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. Οι δύο άντρες συζήτησαν τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, αλλά και γενικότερα για την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και την αναβάθμιση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο κ.Μίχαλος τόνισε ότι η ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου η χώρα μας να βγει από την κρίση, θέση με την οποία συμφώνησε απόλυτα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου επισημαίνοντας από την πλευρά του ότι η πολιτική σκληρής λιτότητας που επιβάλει η τρόικα δεν μπορεί να αποδώσει καρπούς.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι η όλη Ευρώπη κινδυνεύει να βυθιστεί ακόμη βαθύτερα στην ύφεση αν συνεχιστούν οι πολιτικές της λιτότητας και πως μοναδική λύση αποτελεί η στροφή προς την ανάπτυξη, με τη διάθεση των αναγκαίων πόρων κυρίως μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. Μίχαλος μίλησε και για το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας και ζήτησε τη συμβολή του κ. Σουλτς για την δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στην Ευρώπη και θα συμβάλλουν στην δημιουργία θέσεων απασχόλησης, χαρακτηρίζοντας ως αποσπασματικά τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την ΕΕ για το πρόβλημα της ανεργίας. Ο κ. Σουλτς τόνισε ότι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεωρεί ανεπαρκείς τις δράσεις για την απασχόληση και επεσήμανε την αναγκαιότητα αναβάθμισης του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την λήψη αποφάσεων που θα έχουν κοινωνική διάσταση και όχι καθαρά τεχνοκρατικό χαρακτήρα.

Τέλος, ο κ. Μίχαλος ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επίθεση που δέχεται ο Επιμελητηριακός θεσμός στη χώρα μας από τη τρόικα και δεσμεύθηκε ��τι θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για διατήρηση και αναβάθμιση των ελληνικών και γενικότερα των ευρωπαϊκών επιμελητηρίων που αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top