Ο Αρμαγεδδών των offshore αναμένεται να εξαφανίσει 1.900.000 θέσεις εργασίας σύντομα….

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους

Οικονομολόγοι, χρηματιστές και όσοι εργάζονται στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων είναι πρώτοι στη λίστα εκείνων που κινδυνεύουν να μείνουν σύντομα χωρίς δουλειά ���. Το συμπέρασμα πηγάζει από μια έρευνα που δείχνει πως μεγάλες εταιρείες της Ευρώπης χάνουν κάθε χρόνο περισσότερες από 130.000 θέσεις εργασίας στους τομές του IT, των χρηματοοικονομικών και άλλων τομέων, καθώς αυτές μεταφέρονται όλο και περισσότερο σε φθηνότερες περιοχές. Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια έρευνα μέχρι το 2017, περίπου 1,9 εκατ. θέσεις εργασίας στην Ευρώπη θα έχουν εξαφανιστεί!!!!

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας συμβούλων The Hackett Group, πίσω από αυτήν την «καταστροφή» κρύβονται κυρίως το offshoring δηλαδή η μεταφορά δηλαδή ορισμένων επιχειρηματικών διαδικασιών μιας εταιρείας (όπως για παράδειγμα η παραγωγή ή οι υποστηρικτικές εργασίες) από μια περιοχή σε άλλη- αλλά και η τεχνολογική εξέλιξη και το περιβάλλον χαμηλής επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Ευρώπη….

Φανταστείτε πως από τα 4,2 εκατ. περίπου θέσεις εργασίας στην παροχή υπηρεσιών προς επιχειρήσεις που υπήρχαν στην Ευρώπη το 2002, το 46%, ή 1,9 εκατ. θα έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2017.

Το The Hackett Group προβλέπει πως 137.800 θέσεις εργασίας στον τομέα της παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις θα εξαφανιστούν στην Ευρώπη το 2013, και στη συνέχεια οι ετήσιες απώλειες θέσεων θα αρχίσουν να συρρικνώνονται κάθε χρόνο, με απώλειες 59.000 θέσεων το 2017.

Τραγική ειρωνεία σύμφωνα με την έκθεση είναι πως ενώ οι απώλειες θέσεων εργασίας είναι «κακό νέο» για τους Ευρωπαίους πολίτες, η μεταφορά των θέσεων ήταν πολύ πιο αποτελεσματική σε ό,τι αφορά το κόστος των επιχειρήσεων!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top