ΑΥΤΟΣ είναι καφές: Με Φ.Π.Α. 13% σε κάθε περίπτωση

Προωθείται νομοθετική ρύθμιση

ΑΥΤΟΣ είναι καφές: Με Φ.Π.Α. 13% σε κάθε περίπτωση
Προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του ΚΑΦΕ από το 23% στο 13% σε όλες τις περιπτώσεις. (Είτε σερβίρεται εντός καταστήματος, είτε παραδίδεται εκτός.)


Σύμφωνα με δήλωση του γενικ��ύ Γραμματέα προωθείτε νομοθετική διάταξη για την αλλαγή της δασμολογικής κλάσης του ΚΑΦΕ που παρασκευάζεται από καφετέριες κλπ, έτσι ώστε να ενταχθεί και αυτός στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ και να ακολουθήσει την πρόσφατη μείωση του ΦΠΑ της εστίασης.

Σημειώνεται ότι ο ΚΑΦΕΣ και τα λοιπά ροφήματα που περιέχονται στις εξαιρέσεις της παραγράφου 28 του παραρτήματος ΙΙΙ (Αγαθά και υπηρεσίες με χαμηλό συντελεστή) του κώδικα ΦΠΑ, σύμφωνα με την ΠΟΛ.1189/29.7.2013 χρεώνεται με 13% ΦΠΑ όταν σερβίρεται εντός καταστήματος για επιτόπια κατανάλωση, διότι θεωρείται παροχή υπηρεσίας εστίασης, ενώ χρεώνεται με 23% όταν παραδίδεται εκτός διότι θεωρείτε παράδοση αγαθού.

Τα ροφήματα που παρασκευάζονται με βάση τον ΚΑΦΕ ανήκουν στην δασμολογική κλάση 2101 η οποία ανήκει στα αγαθά με συντελεστή 23% σύμφωνα με την παράγραφο 28 του παραρτήματος ΙΙΙ του κώδικα ΦΠΑ.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top