Στην γραμμή Σόιμπλε ο Όλι Ρεν: Δεν αποκλείει ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

Προϋπόθεση το πρωτογενές πλεόνασμα

Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε, με τις οποίες άνοιξε δημοσίως η συζήτηση για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, σε δηλώσεις του σε φινλανδική εφημερίδα, δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, αν και όπως είπε, δεν είναι η μοναδική επιλογή.

Η τρόικα θα αξιολογήσει το ελληνικό πρόγραμμα μέσα στον Σεπτέμβριο. «Τότε», λέει ο κ. Ρεν, «θα εξετάσουμε επίσης την πιθανή συνέχιση και χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος».

«Η βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να βελτιωθεί γα παράδειγμα με την παράταση της διάρκειας των δανείων», φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα Helsingin Sanomat, σύμφωνα με το Reuters.

Tο βασικό ερώτημα, υπογράμμισε, είναι η ικανότητα της Ελλάδας να υλοποιήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις του υφιστάμενου προγράμματος και η ικανότητά της να εμφανίσει πλεόνασμα στα δημόσια οικονομικά.

Την Τρίτη, ο Β.Σόιμπλε, είπε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη από τους εταίρους της, πέρα από το 2014, και θα πρέπει να υπάρξει και νέο πρόγραμμα.

Σαφή αναφορά έκανε και σε μείωση επιτοκίων των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα.

«Οι Έλληνες δεν έχουν περάσει ακόμα το βουνό» επισήμανε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι ενδεχομένως θα πρέπει να βοηθήσουν οι εταίροι της Ευρωζώνης να μην πληρώνει η Ελλάδα τόσο υψηλά επιτόκια στα δάνεια που πήρε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top