Εστιάτορα είναι ιεροσυλία να μην μειώνεις τις τιμές.Σκέψου ξανά πιο καθαρά …τι πας να κάνεις….

Απογοητευτικά στοιχεία απ'τον ΦΠΑ στην εστίαση-Δες τι θα γίνει αν αποτύχει

​Γενέθλια έχει σε λίγες μέρες το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση! Λίγο πριν κλείσει τον ένα μήνα ζωής του….. τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν πως μάλλον ο φόρος του 13% θα πεθάνει σύντομα!!!

Τι και αν επί μήνες επιχειρηματίες και εστιάτορες φώναζαν για τον ΦΠΑ εστίασης και ζητούσαν απεγνωσμένα την μείωση ��ου, η πραγματικότητα έδειξε πως ο κλάδος δεν είχε μάλλον ανάγκη την μείωση του συγκεκριμένου φόρου, καθώς μόνο 2/10 επιχειρηματίες εφάρμοσαν το μέτρο! Οι υπόλοιποι όχι μόνο δεν κατέβασαν τις τιμές, αλλά ούτε και μπήκαν στον κόπο να προμηθευτούν το ειδικό σήμα μείωσης του ΦΠΑ!

Κάποιοι έξυπνοι ιδιοκτήτες εστιατορίων και ταβερνών μετέφρασαν μάλιστα την μείωση του ΦΠΑ ως ….μείωση των μερίδων !!!

Τι θα γίνει όμως αν το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση αποτύχει;;;;

Τα σπασμένα των εστιατόρων θα τα πληρώσουν και πάλι οι Έλληνες φορολογούμενοι, καθώς η τρόικα το είχε ξεκαθαρίσει εξ αρχής πως το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά, βάζοντας μάλιστα τρεις προϋποθέσεις:

α)Να μην χαθούν περισσότερα από 130 εκατ.ευρώ

β)Να μειωθούν οι λιανικές τιμές στην εστίαση

γ)και να αυξηθεί ο τζίρος στον κλάδο

Τα πρώτα στοιχεία όμως όπως είδατε μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι, πράγμα που σημαίνει πω�� στην περίπτωση που το μέτρο δεν πετύχει η τρόικα θα απαιτήσει τον Ιανουάριο ο ΦΠΑ στην εστίαση να επιστρέψει στο 23%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μάλιστα δεν αποκλείεται οι δανειστές μας να ζητήσουν και νέα δημοσιονομικά μέτρα, στην περίπτωση που υπάρξει πολύ μεγάλη τρύπα στον προϋπολογισμό από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση!!!!!

ΦΩΤΟ προϊόν: Photoshop!!!

Βίντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top