ΔΕΙΤΕ τα κριτήρια των πλειστηριασμών-Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους

Ποια κριτήρια έχει θεσπίσει η κυβέρνηση για την προστασία των αδυνάτων

Με το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας να προκαλεί δονήσεις στην κυβέρνηση, και πολλούς βουλευτές ν΄απειλούν να μην ψηφίσουν το μέτρο, η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους και να ηρεμήσουν τα πνεύματα, θεσπίζει τέσσερα κριτήρια για την προστασία των αδυνάτων.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ-ΔΕΝ ΘΑ ΘΙΓΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:

Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας που θα προστατεύεται, μειώνεται από 200.000 ευρώ, στις 150.000 ευρώ.

Θα λαμβάνεται υπόψη, το ύψος του ανεξέλεγκτου δανείου για την προστασία του ακινήτου.

Όσοι είναι άνεργοι, πολύτεκνοι και δανειολήπτες με χαμηλά εισοδήματα, δεν κινδυνεύουν να βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι τους.

Όσοι εντάσσονται σε προγράμματα ρυθμίσεων των δανείων τους και είναι συνεπείς σε αυτά, επίσης δεν κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς κεραμίδι στο κεφάλι τους.

ΠΟΣΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ:

Συνολικά, 25.000 σπίτια είναι αυτά που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό. Πρόκειται για όσα αποκτήθηκαν με δάνεια που δεν αποπληρώνονταν, και παρουσίαζαν καθυστέρηση πριν από το 2008.

Στόχος της κυβέρνησης, είναι να βγουν σε πλειστηριασμό, όσα σπίτια πήραν δάνεια σε καλές εποχές, χωρίς ωστόσο να έχουν πληρώσει ένα ευρώ, ή έχοντας δώσει ελάχιστα χρήματα.

Την τελική απόφαση πάντως, αναμένεται να την πάρει η τρόικα.

Η κυβέρνηση πάντως, από την 1η Ιανουαρίου του 2014, αναμένεται να προχωρήσει στη θέσπιση πενταετούς προστασίας της κύριας κατοικίας, από τους πλειστηριασμούς.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top