Ακριβό μου σουβλάκι!!!! Μόνο 2 στους 10 εστιάτορες μείωσαν τις τιμές!!!!

Στοιχεία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που θα προβληματίσουν

​Άκρως απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς όχι μόνο οι τιμές δεν έπεσαν αλλά η πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν προμηθεύτηκε καν το ειδικό σήμα με το οποίο πιστοποιείται η μείωση του ΦΠΑ στο 13% από 23%!!!!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο δύο στις δέκα επιχειρήσεις εστίασης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έριξαν τις τιμές και ζήτησαν να προμηθευτούν το ειδικό σήμα, ενώ όπως αναφέρει το Flashnews.gr , σε όλη τη Κρήτη μόνο 22 επιχειρήσεις εστίασης έχουν προμηθευτεί το σήμα μείωσης του ΦΠΑ!

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στα Χανιά μόνο 1 κατάστημα έχει προμηθευτεί το σήμα ενώ στους υπόλοιπους νομούς η κατάσταση έχει ως εξής:

-Ρεθυμνο: 3 επιχειρησεις

-Λασίθι: 4 επιχειρησεις

-Ηρακλειο: 14 επιχειρησεις

Μπορεί πριν από την έναρξη ισχύος του πιλοτικού μέτρου της μείωσης του φόρου οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων να υπολόγιζαν ότι περίπου οι μισοί επαγγελματίες θα ανταποκριθούν στο «κάλεσμα» για μειώσεις στις τιμές των προϊόντων εστίασης, ωστόσο μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την έρευνα του «Έθνους» αλλά και τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΓΣΕΒΕ, μόλις 2 στους 10 επιχειρηματίες άλλαξαν τους τιμοκαταλόγους τους!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Ελλάδας, από τους περίπου 70.000 ιδιοκτήτες εστιατορίων, το ειδικό σήμα που πιστοποιεί τη μείωση τιμών έχουν προμηθευτεί μέχρι σήμερα οι 15.000, που αντιστοιχούν στο 21,4% του συνόλου των επιχειρήσεων εστίασης.

Βίντεο alpha

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top