750.000 Έλληνες θα κάνουν διακοπές μέχρι… θανάτου!!! Δες αν είσαι στους δικαιούχους!!!

Σύνταξη στα 60 και όχι στα 67 για ελεύθερους επαγγελματίες!

750.000 Έλληνες θα κάνουν διακοπές μέχρι… θανάτου!!! Δες αν είσαι στους δικαιούχους!!!

​Ευκαιρίες για να συνεχίσουν τις διακοπές τους από: την δουλειά θα έχουν 750.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν "να την κάνουν" με ελαφρά πηδηματάκια από την αγορά εργασίας και να συνταξιοδοτηθούν στα 60 με 35 έτη ασφάλισης σύμφωνα με κάποιες διατάξεις του νέου ασφαλιστικού!!!

Την ίδια ώρα… για κάποιους που πλησιάζουν τα 60, οι εξελίξεις αν δεν προσέξουν τις παγίδες και τις ανατροπές του ασφαλιστικού, θα είναι μάλλον δυσάρεστες, καθώς θα πρέπει να περιμένουν μέχρι και 7 χρόνια για να κρατήσουν στα χέρια τους την σύνταξη!

Μπορεί με τις αλλαγές που έχουν ήδη μπει σε εφαρμογή από το 2013 οι ελεύθερ��ι επαγγελματίες να επιβαρύνονται κατά 2 χρόνια στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, πλην όμως οι ασφαλισμένοι που έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης μπορούν να εκμεταλλευτούν τα παράθυρα της νομοθεσίας και να κατοχυρώσουν σύνταξη στα 60 αντί για τα 62 ή στα 65 αντί για τα 67.

Όσο για τις γυναίκες που είναι ασφαλισμένες στο ΤΣΑ, τα όρια ηλικίας μπορεί επίσης να έχουν αυξηθεί, αλλά και εδώ υπάρχει το κλειδί της 25ετίας και όσες τα έχουν κλείσει μέχρι το 2012 μπορούν να αποφύγουν την αύξηση των ορίων ηλικίας.

Ακόμη πιο ευνοϊκές είναι οι προϋποθέσεις για τις γυναίκες ασφαλισμένες σε Ταμεία που απορροφήθηκαν από τον ΟΑΕΕ, όπως το Ταμείο Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων καθώς διατηρούν το ευνοϊκό καθεστώς συνταξιοδότησης ως μητέρες με ανήλικο παιδί.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top