Ύφεση 3,7% για την ελληνική οικονομία το 2013 «βλέπει» η Alpha Bank

«Τα σημάδια ανάσχεσης της ύφεσης είναι πλέον ορατά»

Ύφεση 3,7% για την ελληνική οικονομία το 2013 «βλέπει» η Alpha Bank

Στο 3,7% αναμένεται να διαμορφωθεί εφέτος η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha Bank.

Στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της τράπεζας, επισημαίνεται ότι τα σημάδια ανάσχεσης της ύφεσης είναι πλέον ορατά καθώς -με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η ΕΛΣΤΑΤ- επιβεβαιώνεται η ταχεία επιβράδυνση της πτώσης του ΑΕΠ το 2013.

Η πτώση του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο περιορίστηκε στο 4,56%, από 5,63% στο πρώτο. Έτσι, η ύφεση στο πρώτο εξάμη��ο του 2013 διαμορφώθηκε στο 5,07%.

«Η πτώση του ΑΕΠ το 2013 αναμένεται τώρα να διαμορφωθεί περί το -3,7%, έναντι -4,2% που προβλέπει η Τρόικα, -4,6% που προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος, -4,8% που προβλέπει ο ΟΟΣΑ, 4,8%-5,0% που προβλέπει το ΙΟΒΕ και έναντι -5,3% που προβλέπει η Moody’s» σημειώνεται στην ανάλυση της Alpha Bank.

Όσον αφορά την αναμενόμενη εξέλιξη του ΑΕΠ στα επόμενα τρίμηνα, οι αναλυτές της Alpha υπογραμμίζουν ότι στο τρίτο τρίμηνο αναμένεται μεγαλύτερη επιβράδυνση στην πτώση του ΑΕΠ (περί το 2,7%), λόγω της πολύ καλής φετινής τουριστικής περιόδου.

Σημαντική επιβράδυνση αναμένεται επίσης και στην πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου, ενώ η πτώση της δημόσιας κατανάλωσης αναμένεται περί το 3%, έναντι 10,2% που είχε σημειωθεί στο τρίτο τρίμηνο 2012.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top