Εδώ είναι το success story: Αύξηση 12,1% στις αφίξεις τουριστών και πλεόνασμα 306 εκ. ευρώ!

Μεγάλη δυναμική δείχνουν τα στοιχεία επταμήνου για τον ελληνικό Τουρισμό

Εδώ είναι το success story: Αύξηση 12,1% στις αφίξεις τουριστών και πλεόνασμα 306 εκ. ευρώ!

Εδώ είναι το πραγματικό success story: Οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα σημειώνουν μεγάλη δυναμική καθώς για το επτάμηνο Ιανουάριος-Ιούλιος αυξήθηκαν κατά 12,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, οι αφίξεις του 1ου επταμήνου του 2013 είναι αυξημένες κατά 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008 που ήταν ένα καλό τουριστικά έτος!

Οι αφίξεις τουριστών (σύμφωνα με τα στοιχεία για το επτάμηνο Ιαν. - Ιουλ.) έχουν πάρει την ανιούσα σε όλα σχεδόν τα αεροδρόμια της χώρας, με την εντυπωσιακή άνοδο σε σχέση με πέρυσι να την εμφανίζουν η Καλαμάτα (60,6%), η Μύκονος (34,3%), η Λήμνος (23,8%), τα Χανιά (20,3%) και η Σαντορίνη (20,2%).

Όσον αφορά το ταξιδιωτικό ισοζύγιο πληρωμών, την περίοδο Ιαν.- Μαΐου 2013 παρουσίασε πλεόνασμα 306 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 καθώς οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 15,4%!

Και το... δυσάρεστο: Αυξημένες οι τιμές των δωματίων σε σχέση με πέρυσι

Ο ακριβότερος των τελευταίων 3 ετών είναι ο φετινός Αύγουστος για την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει trivago (www.trivago.com) για τις ξενοδοχειακές τιμές ενός δίκλινου δωματίου σε διάφορες πόλεις.

Ειδικότερα, η μέση τιμή του δίκλινου διαμορφώνεται στα 131 €, αυξημένη κατά 10% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012.

Όπως επισημαίνεται, ωστόσο, οι τιμές αυτές διαμορφώνονται με βάση τις διαδικτυακές τιμές των ξενοδοχείων, στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και δεν λαμβάνει υπόψη του τις τιμές με τις οποίες έχουν, ήδη από το 2012, συμβληθεί τα Ελληνικά ξενοδοχεία για την περίοδο του 2013 με τους διεθνείς tour operators.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top