TOTAL BLACK ……!!!!!!!

Νέα στοιχεία ΣΟΚ από το ΙΚΑ για την μαύρη εργασία στην Ελλάδα

TOTAL BLACK ……!!!!!!!

Στοιχεία –ΣΟΚ για την μαύρη εργασία φέρνουν στο φως οι έλεγχοι του ΙΚΑ. Όπως αποδείχτηκε κατά τη διάρκεια των εφόδων από την αρχή της καλοκαιρινής σεζόν μέχρι και σήμερα ,τo 35% των εργαζόμενων σε τουριστικές και εποχιακές επιχειρήσεις απασχολείται χωρίς ένσημα…

Η αυθαιρεσία και η εισφοροδιαφυγή κάνουν πάρτι στην Ελλάδα με τους εργοδότες από τη μία να παραπονιούνται πως δεν μπορούν διαφορετικά να κρατήσουν το προσωπικό και τους υπαλλήλους από την άλλη να καταγγέλλουν την κοροϊδία και την εκμετάλλευση.

Τα νούμερα και τα ποσοστά όμως …. τα λένε ΟΛΑ !!!!

Από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 2739 έλεγχοι σε εστιατόρια, καφετέριες και ταβέρνες σε όλη την περιφέρεια . Από τους 10.923 εργαζόμενους, οι 3814 εργάζονται ανασφάλιστοι. Χωρίς ένσημα και ασφάλιση δηλαδή εργάζεται το 35% σε όλη τη χώρα!!

Από την Αλεξανδρούπολη και την Καστοριά μέχρι και το Λασίθι της Κρήτης, εικοσιπέντε ελεγκτές του ΙΚΑ για την μαύρη εργασία έχουν ρίξει πρόστιμα ύψους 2.358.000 ευρώ!!!

Αναλυτικότερα, στο νησί των ανέμων, την Μύκονο: 382 ήταν οι νόμιμοι εργαζόμενοι και 191 οι ανασφάλιστοι, στην Πάρο και την Αντίπαρο: 284 ήταν οι νόμιμοι και 179 οι «μαύροι», στη Ζάκυνθο, την Κυλλήνη και το Κατάκολο: 370… ήταν οι νόμιμοι και 273 εκείνοι που δεν είχαν ένσημα ….

Με την ανεργία να αγγίζει το 60% στους νέους, φοιτητές και μαθητές προκειμένου να πάρουν ένα μεροκάματο, όχι μόνο καταδέχονται να κάνουν δουλειές που δεν επιθυμούν αλλά και να εργαστούν ανασφάλιστοι …. και σε συνθήκες γαλέρας!!!

Στην Κατερίνη, το Λιτόχωρο, τον Πλαταμώνα, το Αιγίνιο και την Αταλάντη: 303 ήταν οι εργαζόμενοι με ένσημα και 272 ήταν ανασφάλιστοι, σύμφωνα με τους ελέγχους του ΙΚΑ .Στα Χανιά και το Ρέθυμνο: 273 ήταν οι νόμιμοι και 185 οι «μαύροι» !!!!!

Πληροφορίες- ΒΙΝΤΕΟ ALPHA

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top