Ρόδα.. τσάντα και κοπάνα στο roof garden του σχολείου !!!!!!!!!!!

Χτυποκάρδια στα θρανία και πράσινα δώματα σε σχολικές ταράτσες και δημόσια κτήρια

​Η εποχή που ο Μπίλιας και οι συμμαθητές του έψαχναν απεγνωσμένα ένα στέκι με τις μηχανές τους για να οργανώσουν τις πλάκες στους καθηγητές τους αλλά και να περάσουν λίγες ώρες μακριά από το άγχος, το τσιμέντο και τα βιβλία τελείωσε… Σε λίγο καιρό οι μαθητές της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να περνούν ευχάριστα τα διαλλείματα τους χωρίς να χρειάζεται να διασχίζουν αποστάσεις…. ανεβαίνοντας απλά μόνο μερικά σκαλοπάτια για τα…. roof gardens των σχολείων τους!!!!

Με πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και μετά από έγκριση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης του σχετικού προγράμματος, ξεκινά η υλοποίηση των «πράσινων δωμάτων» σε σχολεία, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα, κολυμβητήρια σε διάφορες πόλεις και γειτονιές της χώρας, αλλά και σε κτήρια διοίκησης του δημοσίου!!

Έτσι από το γκρι του τσιμέντου και το κεραμιδί των σκεπών …. γυρίζουμε σελίδα και περνάμε στο πράσινο της ανάπτυξης και του περιβάλλοντος!!!

Σύμφωνα με το υπουργείο ��εριβάλλοντος, με τη δράση «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια» επιχορηγούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) με περίπου 15 .000.000 ευρώ φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και του δημοσίου για τη δ��μιουργία πράσινων δωμάτων σε ταράτσες σχολείων και άλλων δημόσιων κτηρίων.

Το πρόγραμμα δεν επιδιώκει απλώς να ομορφύνει τα κτήρια αλλά βασικός στόχος είναι να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας σε αυτά, να βελτιωθούν οι θερμικές, οπτικές και περιβαλλοντολογικές τους συνθήκες αλλά και το μικροκλίμα της ευρύτερης περιοχής, και τέλος να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση και να επιβραδυνθεί η αναστροφή της αστικής κλιματικής μεταβολής!!!

Ας δούμε μια χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα, όπου οι μαθητές και οι καθηγητές του Λυκείου Χαβαλέ άφησαν εποχή!!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top