«Ζούμε και πάλι στο 1968» λέει η ΕΣΕΕ

Κορκίδης: Η αγορά γύρισε 45 χρόνια πίσω

«Ζούμε και πάλι στο 1968» λέει η ΕΣΕΕ

Τις αυξημένες προσδοκίες του εμπορίου από την εφετινή περίοδο τ��ν εκπτώσεων καταγράφει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας ότι με τον 5ο συνεχόμενο μήνα αποπληθωρισμού, η αγορά γύρισε 45 χρόνια πίσω.

«Όπως φαίνεται από τα στοιχεία για πέμπτο συνεχόμενο μήνα του έτους καταγράφεται αποπληθωρισμός κάτι που καταγράφηκε τελευταία φορά το 1968, γυρίζοντας την αγορά 45 χρόνια πίσω» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κορκίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κυριότεροι λόγοι για την περίοδο αποπληθωρισμού που διανύουμε αποτελούν «α) η μεγάλη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, β) η δίχως προηγούμενο μακροχρόνια ύφεση, γ) η φθίνουσα επίδραση από την άνοδο των έμμεσων φόρων και δ) η σημαντική υποχώρηση των διεθνών τιμών των καυσίμων».

Ο κ. Κορκίδης εκτιμά ότι οι θερινές εκπτώσεις «ίσως είναι ο "προπομπός" σταθεροποίησης της μειούμενης κατανάλωσης στην αγορά» αλλά ξεκαθαρίζει πως η πίεση από την οικονομική ύφεση, την άνοδο της ανεργίας και την πτώση εισοδήματος και κατανάλωσης δεν «επιτρέπουν» να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top