Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης σχολικών φυλάκων από τη διαθεσιμότητα

Παρότι τάχθηκε υπέρ τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης

Απέρριψε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα που κατέθεσαν 89 σχολικοί φύλακες του Δήμου της συμπρωτεύουσας, με το οποίο ζητούσαν να εξαιρεθούν από το μέτρο της διαθεσιμότητας και να παραμείνουν στις θέσεις τους, μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης επί της ουσίας.

Υπέρ του αιτήματος των σχολικών φυλάκων τάχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Αυτή�� την περίοδο έχουν σημειωθεί πολλοί βανδαλισμοί σε σχολικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης. Σκεφτείτε τι θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι απλοί φύλακες. Έχουν προσωπική σχέση με τα παιδιά. Είναι αναγκαίοι και απαραίτητοι» υποστήριξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Οι ίδιοι οι σχολικοί φύλακες ισχυρίσθηκαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και επισήμαναν τις δραματικές συνέπειες που θα έχει στα εισοδήματά τους η υπαγωγή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής για την παραμονή στην εργασία τους, αλλά η ουσία της υπόθεσης θα κριθεί στις 31 Οκτωβρίου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top