6.000 νέες απολύσεις προ των πυλών - Ποιοι, πότε και γιατί θα μείνουν στο δρόμο;

Άμεση δικαστική εκκαθάριση συμβασιούχων που εργάζονται με προσωρινές διαταγές

​«Καμπανάκι» τέλους της απασχόλησής τους στο δημόσιο και τους ΟΤΑ (με προσωρινή δικαστική απόφαση) για περίπου 6.000 συμβασιούχους, σημαίνει ουσιαστικά το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την εφαρμογή της απόφασης για άμεση δικαστική εκκαθάριση όλων των σχετικών δικαστικών διαδικασιών. Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν συζητηθεί όλες οι υποθέσεις συμβασιούχων του δημοσίου και των ΟΤΑ που παραμένουν στη δουλειά τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και επρόκειτο να συζητηθούν το 2014 και 2015. Η σχετική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου για άμεση εκδίκασή τους ουσιαστικά θα οδηγήσει άμεσα εκτός δημοσίου πολλούς από τους περίπου 6.000 συμβασιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις.

ΞΕΦΡΑΚΑΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ» ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Με τις νέες διατάξεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, οι οποίες θεωρούνται τομή για τις εργατικές διαφορές, ουσιαστικά σταματάει ένα καθεστώς "από τo παράθυρο" παραμονής στις δουλειές τους για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, οι οποίοι δια της πλαγίας οδού (βλ. προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα) παρέμεναν εσαεί στις θέσεις τους. Αυτό που κάνει τώρα ο κ.Αθανασίου και μεριμνούν για την εφαρμογή του όλα τα δικαστήρια της χώρας είναι: μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου το αργότερο αρχές Νοεμβρίου να έχουν συζητηθεί όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων "για την προσωρινή ρύθμιση κατάστασης επί διαφορών ��ια άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για την οποία έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή" και αγωγές "για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η πραγματική απασχόληση του οποίου έχει ως ασφαλιστικό μέτρο". Έτσι υποθέσεις που θα συζητούνταν το 2014 και το 2015 προσδιορίζονται πλέον για το 2013 με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του έτους να έχει ξεκαθαριστεί το ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα εγκαταλείψουν τις εργασίες τους. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται τέλος στην ομηρία και την αγωνία τόσο των ίδιων των συμβασιούχων εργαζομένων όσο και των οικογενειών τους ενώ ταυτόχρονα το δημόσιο μπορεί να λάβει πλέον αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές με δικαιοσύνη και αξιοκρατία.

Ση��ειώνεται ότι ο αριθμός των συμβασιούχων που εργάζονται στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές ξεπερνά τους 6.000 υπαλλήλους. Από αυτούς οι 3.500 απασχολούνται σε δήμους της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top