Οι Κινέζοι τα… σκάνε κα�� γίνονται Έλληνες!

FAZ: Παίρνουν άδεια παραμονής μέσω της αγοράς ακινήτων

Η αγορά ακινήτων κάνει τους Κινέζους… Έλληνες.

Αυτός είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην κυριακάτικη έκδοσης της Frankfurter Allgemeine Zeitung όπου γίνεται λόγος για προσέλκυση επενδύσεων στην αγορά ακινήτων της Ελλάδας με το δέλεαρ της άδειας παραμονής για 5 χρόνια.

«Ενώ το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων προχωράει αργά, η Αθήνα προσελκύει τους πρώτους επενδυτές με μια άδεια παραμονής, η οποία προσφέρει στους ιδιοκτήτες παραμονή στην Ελλάδα για πέντε χρόνια και να ταξιδεύουν ελεύθερα σε όλες τις χώρες της ΕΕ» αναφέρει η FAZ, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

«Οι πρώτες τρεις άδειες δόθηκαν σε τρεις κινεζικές οικογένειες, οι οποίες αγόρασαν ακίνητα αξίας μεγαλύτερης από 250.000 ευρώ στην Ελλάδα. Αυτό επιβεβαίωσε συνεργάτης του υπουργείου Οικονομικών στην ��θήνα. Όπως έγραψε ο ελληνικός τύπος τις προηγούμενες ημέρες, εκατοντάδες επιχειρηματίες κυρίως από την Κίνα αλλά και τη Ρωσία έχουν επιδείξει ενδιαφέρον να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα» καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top