Ούτε να ακούσει για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ο Ρέσλερ !!!

«Μόνο οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα θα ωφελήσουν την Ελλάδα»

Ούτε να ακούσει για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ο Ρέσλερ !!!

​Στα χνάρια του Β.Σόιμπλε κινείται και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος απέκλεισε και αυτός με τη σειρά του το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

«Δεν χρειαζόμαστε άλλο κούρεμα στην Ελλάδα, επειδή θεωρώ ότι είναι πολύ επιτυχημένοι στη δημοσιονομική προσαρμογή τους, στην αύξηση των εξαγ��γών τους. Η συζήτηση γύρω από το κούρεμα δεν είναι καλή για την Ελλάδα, δεν είναι καλή για την Ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός μιλώντας στο Bloomberg .

«Το χρέος στην Ελλάδα είναι τεράστιο και δείχνει ότι η Ελλάδα έχει ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσει. Παρά ταύτα, το να κόψουμε δρόμο δεν θα αποτελούσε λύση, στην πραγματικότητα θα έκανε μόνο μακρύτερη τη διαδρομή», πρόσθεσε ο κ. Ρέσλερ .

Για τον Γερμανό υπουργό «η υγιής δημοσιονομική πολιτική στην Ελλάδα από τη μία πλευρά και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας από την άλλη αποτελούν τη σωστή διέξοδο».

«Δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος, όπως διάσωση ή κουρέματα, ούτε τύπωμα χρήματος, το οποίο έχει αποτύχει να τονώσει τις οικονομίες που επιζητούν να ξεφύγουν από τη δυσπραγία τους » τόνισε.
Ο υπουργός ανέφερε τον τομέα της παραγωγής και αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας ως πεδίο συνεργασίας που θα ωφελήσει την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας πάντως πως έχει γίνει πρόοδος στη μείωση του κόστους εργασίας και της αποκρατικοποίησης δημόσιων επιχειρήσεων.
Βίντεο ALPHA
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top