Πανηγυρίζει η κυβέρνηση: Το «γύρισε» σε πλεόνασμα 35 εκ. ευρώ από έλλειμμα 1,2 δισ.!

Μείωση 49,2% στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου

Σε… πανηγυρισμούς έχει επιδοθεί η κυβέρνηση καθώς το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε τον Μάιο πλεόνασμα 35,5 εκ. ευρώ, την ώρα που τον ίδιο μήνα πέρυσι (2012) είχαμε έλλειμμα 1,2 δισ. ευρώ και πρόπερσι (2011) 1,9 δισ. ευρώ!Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών εμφάνισε μείωση κατά 49,2% στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου.

Όσον αφορά το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, καταγράφηκε αύξηση των εξαγωγών κατά 4,3% ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 3,5%.

Την ίδια ώρα, εντυπωσιακή είναι η άνοδος του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών κατά 456 εκατ. ευρώ, η οποία οφείλεται κυρίως στη άνοδο των καθαρών εισπράξεων από ταξιδιωτικές υπηρεσίες,

Οι συνολικές ανάγκες για χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας από το εξωτερικό υποχώρησαν στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2013 στα 2,4 δισεκ. ευρώ, έναντι 5,9 δισεκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012, καταγράφοντας μείωση κατά 58,9%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top