Ρέντινγκ: «Να καταργηθεί η τρόικα - Δεν έχει καμία δουλειά στην Ε.Ε.»

«Πρέπει να λύνουμε τα προβλήματα μόνοι μας»

Να… καταργηθεί η τρόικα και να μην εμπλέκεται το ΔΝΤ στην αντιμετώπιση κρίσης στην Ευρωζώνη ζητάει σε συνέντευξή της η επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ.

«Το σχήμα ήταν αναγκαίο στην αρχική κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», αλλά η ΕΕ έχει τα εργαλεία και την εμπειρία να διαχειριστεί το πρόβλημα», λέει στην Stuttgarter Zeitung και προσθέτει ότι «είναι παράλογο να πρέπει να πληρώνει η Βραζιλία και η Ινδία για την Ελλάδα, η οποία έχει υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ».

Όπως εξηγεί «τα μέλη της Κομισιόν περνούν από την ακρόαση και την έγκριση των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, βάσει των ευρωπαϊκών συνθηκών, οφείλουν να ακολουθούν πολιτική κοινωνικής οικονομίας της αγοράς. Έτσι είναι σε καλύτερη θέση να το επιτύχει από ό,τι το ΔΝΤ και για αυτό πιστεύω ότι η τρόικα πρέπει να καταργηθεί».

Εξηγώντας πού διαπιστώνει τα εργαλεία που έχει πλέον αποκτήσει η ΕΕ, αναφέρει το φρένο χρέους και τις συστάσεις που αφορούν συγκεκριμένα μεμονωμένες χώρες. «Αναλύουμε ένα μεγάλο εύρος κριτηρίων για να διαπιστώσουμε πότε υπάρχει κίνδυνος και πότε πρέπει να αναληφθεί δράση, πώς δομείται ο προϋπολογισμός μιας χώρας, πόσο χρέος αναλαμβάνεται» αναφέρει, σημειώνοντας πως στο πακέτο περιλαμβάνεται και η υπό κατάρτιση κοινή τραπεζική εποπτεία.

«Πρέπει να λύσουμε τα ευρωπαϊκά μας προβλήματα στην Ευρώπη, και όχι στα κρυφά αλλά με διαφανή και δημοκρατικό τρόπο» τονίζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top