Eurostat: Κόλαση του Δάντη η δίωξη στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

«Πως γίνεται οι προκάτοχοί του να μην ενοχλούνται καθόλου»

Eurostat: Κόλαση του Δάντη η δίωξη στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

Ως «Κόλαση του Δάντη» περιέγραψε τη δίωξη στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), Βάλτερ Ράντερμαχερ.

Μιλώντας στη βελγική εφημερίδα «Le Soir», τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον παράξενο γεγονός. Και δύσκολο να το κατανοήσουμε οι εκτός Ελλάδας: για πρώτη φορά, υπάρχει Γενικός Διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο οποίος κάνει τη δουλειά του με μία απλώς τεχνική προσέγγιση -όχι πολιτική- και ο οποίος δεν συνδέεται με κανένα κόμμα. Και αυτός ο πρώτος ανεξάρτητος υπεύθυνος κατηγορείται τώρα ότι υπερέβαλε σε ό,τι αφορά στους αριθμούς. Ενώ οι προκάτοχοί του, οι οποίοι επί χρόνια παρέδιναν λανθασμένα στοιχεία, δεν ενοχλούνται διόλου. Αυτό μοιάζει με την κόλαση του Δάντη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα «είχε ήδη γνωρίσει σοβαρά προβλήματα με τα στατιστικά της στοιχεία το 2004 και το 2005», όταν και οι Επιτροπή είχε προτείνει κάποια εργαλεία για τη λύση του προβλήματος, που έγιναν «εν μέρει δεκτά».

Ωστόσο, επισημαίνει πως «κάθε φορά που ζητούσαμε από τις Ελληνικές Αρχές να εξηγήσουν κάποια ακατανόητα ή αμφίβολα στοιχεία, λαμβάναμε την επίσημη απάντηση ότι τα δεδομένα ήταν σωστά και δεν ήμασταν σε θέση να αποδείξουμε το αντίθετο».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top