Ήλιος, θάλασσα, παραλία και …15.000 απολύσεις!

Νέο κρίσιμο ραντεβού Μητσοτάκη –Τρόικας

Ήλιος, θάλασσα, παραλία και …15.000 απολύσεις!

​Νέα συνάντηση με την τρόικα θα έχει σήμερα στις 9 το πρωί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το «αγκάθι» των απολύσεων και της κινητικότητας.

Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, λίγο μετά το τέλος της σύσκεψης με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες, αλλά εκτίμησε πως η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη τη Δευτέρα. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε πως απαραίτητα πρέπει να υπάρξει συμφωνία στα θέματα Δημοσίου και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο αριθμός των απολύσεων να ξεπεράσει τις 15.000 για τις οποίες έχει δεσμευθεί η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι πρόθυμοι να δώσουν την τρίμηνη παράταση που ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης με τον όρο να μειωθεί ο χρόνος της διαθεσιμότητας πριν από την απόλυση από 12 μήνες που ισχύει σήμερα και συγκεκριμένα σε 9 μήνες. Μετά το τέλος του διαστήματος αυτού, ο υπάλληλος που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ή θα απολύεται ή θα μετατάσσεται.

Από την πλευρά του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, θέλει να εντάξει τις μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων- κυρίως εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων- στους 12.500 της κινητικότητας που πρέπει να μετακινηθούν άμεσα, καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει τουλάχιστον 5.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών (πληροφορικής και φυσικής αγωγής κυρίως) από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς αυτοί να ενταχθούν ποτέ σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Στους υπαλλήλους αυτούς υπολογίζεται ότι θα προστεθούν επιπλέον 5.500 υπάλληλοι (3.000 από το στενό δημόσιο και 2.500 από τους ΟΤΑ), πράγμα που θα φέρει την ελληνική πλευρά πολύ κοντά στους στόχους που έχουν τεθεί.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top