Κυριακή στο χωριό και ΟΧΙ στο εμπορικό λένε ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ και ΟΙΥΕ

Θέλουν κλειστά τα καταστήματα την 7η ημέρα

Κυριακή στο χωριό και ΟΧΙ στο εμπορικό λένε ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ και ΟΙΥΕ

​Πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, κοινή σύσκεψη της ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΟΙΥΕ, με αντικείμενο την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που προωθεί το Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Κατά την συνάντηση έγινε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Οι οργανώσεις εξέφρασαν την διαφωνία τους για το προωθούμενο σχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Επιβεβαίωσαν την κοινή τους θέση για την διαφύλαξη της Κυριακής – Αργίας στον κλάδο του εμπορίου, αφού τυχόν άνοιγμα των καταστημάτων θα οδηγήσει σε ασφυξία την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και θα ανακατανείμει τον τζίρο της αγοράς σε όφελος των λίγων. Θα δημιουργήσει ολιγοπωλιακές καταστάσεις και θα έχει αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση.

Οι οργανώσεις ζητούν να αποτραπεί οποιαδήποτε συζήτηση στην Βουλή για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, και συμφώνησαν το αμέσως επόμενο διάστημα να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες, για την συγκρότηση μιας ευρύτατης συμμαχίας για την διαφύλαξη της Κυριακής – Αργίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top