Καρδιακοί, διαβητικοί και όσοι έχετε πίεση ΜΗΝ κάνετε ΚΛΙΚ!!!

Αφού μας προκάλεσαν εγκεφαλικά, τώρα κάνουν διορθώσεις στα φορολογικά!

​Tο υπουργείο Οικονομικών ήδη σχεδιάζει να προχωρήσει σε αλλαγές - διορθώσεις μετά τη διαπίστωση ότι σε αρκετές περιπτώσεις προκύπτουν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις σε ανέργους, μισθωτούς, συνταξιούχους και μία σειρά άλλων κατηγοριών φορολογουμένων.

Συγκεκριμένα στα άρθρα που αφορούν την παρακράτηση του φόρου, δεν θα καταργηθεί τελικά η μηνιαία έκπτωση 1,5% που ισχύει σήμερα σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Επίσης θα υπάρξει πρόβλεψη να λαμβάνεται υπόψη κατά την παρακράτηση η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που ισχύει για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα ανεξαρτήτως αν ο φορολογούμενος έχει συγκεντρώσει ή όχι αποδείξεις.

Παράλληλα, θα διορθωθεί το τυπογραφικό λάθος, όπως το χαρακτηρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών, της αύξησης της φορολογίας των αποζημιώσεων απόλυσης.Στο αρχικό κείμενο προβλέπεται ότι για το κλιμάκιο αποζημίωσης από 100.000 έως 150.000 ευρώ το ποσοστό ανέρχεται στο 25% και όχι στο 20% που είναι το σωστό.

Ο νέος Κώδικας προβλέπει την αύξηση της προκαταβολής φόρου από 55% στο 80% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το υπουργείο Οικονομικών μελετάει να διατηρήσει στο 55% το συντελεστή της προκαταβολής φόρου για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες.

Τι προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογίας:

Άνεργοι και χαμηλο-συνταξιούχοι που πιάνονται στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων: Θα φορολογούνται ως επαγγελματίες με 26% και όχι ως μισθωτοί με 22%

Πρόσθετη επιβάρυνση: Προκαταβολή φόρου 55%

Παράδειγμα

- Άγαμος με μηδενικό εισόδημα: Τεκμήριο 3.000 €

- Έχει στην κατοχή του Ι.Χ. 1.000 κ.εκ.: Τεκμήριο 4.000 €

Εφόσον δεν αλλάξει η διάταξη:

- Θα φορολογηθεί για τεκμαρτό εισόδημα: 7.000 €

- Φόρος: 1.820 €

- Προκαταβολή φόρου: 1.001 €

Αποτέλεσμα: Ο φορολογούμενος με μηδενικό εισόδημα επιβαρύνεται με φόρο 2.821 €

Εφόσον γίνει διόρθωση από το υπουργείο οικονομικών, ο φόρος που θα προκύπτει θα είναι μηδενικός.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στο νέο Κώδικα, οι φοιτητές δεν περιλαμβάνονται στα προστατευόμενα-εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου. Αυτό οδηγεί αυτόματα τους υπόχρεους γονείς τους να μην μπορούν να λάβουν το οικογενειακό επίδομα τέκνων. Σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών η παράλειψη αυτή θα διορθωθεί.

Βίντεο star

Δείτε επίσης: Αρμαγεδών από το 2014 στα φορολογικά - Δες παραδείγματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top