Τελειώνει η προανακριτική και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τον Παπακωνσταντίνου

Παράταση υποβολής του πορίσματος ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τελειώνει η προανακριτική και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τον Παπακωνσταντίνου

Τίτλοι τέλους πέφτουν σήμερα για την προκαταρκτική επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με την κατάθεση του πορίσματος και των πορισματικών εκθέσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Εκτός απροόπτου... θα ακολουθήσει στη συνέχεια η συζήτηση στην Ολομέλεια, μάλλον την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιουλίου, οπότε και θα κριθεί η παραπομπή ή όχι του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Στα βασικά του σημεία, το κείμενο του πορίσματος που φέρει την υπογραφή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, προσδιορίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τρία κακουργήματα, αυτά της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, της απιστίας στην υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος.

Την ίδια στιγμή, αναμένονται διαφορετικές πορισματικές εκθέσεις (σ.σ. διαφορετικά πορίσματα) από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, Σταύρος Κοντονής και Ζωή Κωνσταντοπούλου που συμμετέχουν στην προανακριτική αντιδρούν στο κλείσιμο της επιτροπής και κατέθεσαν χθες διάβημα διαμαρτυρίας για το θέμα προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ζητώντας να δοθεί παράταση υποβολής του πορίσματος της Επιτροπής, ώστε αυτό να αποτελέσει προϊόν πραγματικής διαβούλευσης και ουσιαστικής συνεκτίμησης του υλικού της δικογραφίας, με την ανάπτυξη ουσιαστικών τοποθετήσεων και απόψεων και την αιτιολόγησή τους.

Στο διάβημά τους, μεταξύ άλλων, εξαπολύουν επίθεση στον πρόεδρό της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη αλλά και σε κάποια μέλη της προανακριτικής, κατηγορώντας τους πως μετέτρεψαν το κορυφαίο γεγονός της σύνταξης πορίσματος σε διαδικασία «ναι ή ου»!!

Σε περίπτωση, δε, απορρίψεως του αιτήματός τους, ζητούσαν να τους γνωστοποιηθεί το έγγραφο επί του οποίου καλούνται να «ψηφίσουν» ως μέλη της επιτροπής, προκειμένου να συνεκτιμηθεί, κατόπιν μελέτης, το περιεχόμενό του.

Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top