Η νέα επιθυμία του Τόμσεν: Διαθεσιμότητα για 6 μήνες και μετά απόλυση!

Σήμερα η νέα σύσκεψη τρόικας-Μητσοτάκη

Η νέα επιθυμία του Τόμσεν: Διαθεσιμότητα για 6 μήνες και μετά απόλυση!

Ο εφιάλτης στο δρόμο με το … δημόσιο, συνεχίζεται με την κυβέρνηση και την τρόικα να πηγαίνουν από το ένα ραντεβού στο άλλο … με στόχο τη συμφωνία που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της νέας δόσης .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα απαίτηση της τρόικας προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη είναι: να τεθούν σε διαθεσιμότητα για έξι μήνες όσοι δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να μετακινηθούν.

Ένθερμος υποστηρικτής αυτού είναι ο "σκληρός" εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόσμεν, ο οποίος απαιτεί όλοι οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν να περάσουν από το καθεστώς διαθεσιμότητας, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα από τη μείωση 25% του μισθού τους!

Η τρόικα πρότεινε να αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων (15.000 το 2013-2014) και να μειωθεί ο αριθμός της διαθεσιμότητας (25.000 μέχρι το τέλος του 2013), ωστόσο η πρόταση αυτή δεν βρήκε σύμφωνη την ηγεσία Διοικητικής Μεταρρύθμισης .

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, μέχρι το τέλος του Ιουλίου να έρθει στη Βουλή προς ψήφιση σχέδιο νόμου όπου θα αποτυπώνο��ται σαφώς τα κριτήρια βάσει τον οποίων θα περνούν σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα.

Η αντιπρόταση της κυβέρνησης από την άλλη, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι να συνυπολογιστούν στην κινητικότητα οι υποχρεωτικές μετατάξεις. Η τρόικα εμφανίζεται κατ’ αρχήν θετική σε αυτό, αλλά σε αντάλλαγμα ζητά να μειωθεί ο χρόνος κατά τον οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα τελούν υπό καθεστώς διαθεσιμότητας στους 6 μήνες, από τους 12 που είναι σήμερα. Η κυβέρνηση από την πλευρά της θέλει να ανεβάσει το όριο στους 9 μήνες!

Μένει να δούμε ποιο από τα παραπάνω σενάρια θα πάρει το «ΟΚ» και των δύο πλευρών στη σημερινή συνάντηση που θα έχουν στις 10 το πρωί η τρόικα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top