Δεν είσαι μόνος σου Έλληνα φορολογούμενε, πλέον χαράτσι πληρώνουν τα ασανσέρ και οι σκάλες!!

Διαχειριστές την προσοχή σας: Νέο "μπάχαλο" με το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων

Δεν είσαι μόνος σου Έλληνα φορολογούμενε, πλέον χαράτσι πληρώνουν τα ασανσέρ και οι σκάλες!!

Δε χρειάζεται να το ρίξεις στα χάπια για το …χαράτσι, σκέψου ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερα στην χώρα που λέγεται Ελλάδα! Για παράδειγμα, τι θα πρέπει να κάνουν οι σκάλες και τα ασανσέρ που τους χρεώνουν …..ειδικό τέλος ακινήτων;;!!! Δεν κάνω πλάκα….. Έχουν πάθει τέτοιο ταράκουλο στο υπουργείο οικονομικών με την τρόικα και τα έσοδα που βάζουν χαράτσια ακόμη και σε λογαριασμούς που αφορούν κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας!

XOROI.jpg

Ηλεκτροπληξία κόντεψαν να πάθουν πολλοί διαχειριστές μόλις έκαναν το λάθος να ανοίξουν το φάκελο της ΔΕΗ, καθώς παρά το γεγονός ότι αναφέρεται ξεκάθαρα η ένδειξη “κοινόχρηστοι χώροι” και η νομοθεσία προβλέπει ότι οι χώροι αυτοί απαλλάσσονται από το χαράτσι, είδαν πάνω στο λογαριασμό να αναγράφεται το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων !!!

Και τώρα όπως καταλαβαίνετε, οι διαχειριστές θα πρέπει να ρίξουν το τρέξιμο του… Θανάση Βέγγου στην ταινία «Παπατρέχας», προκειμένου να απαλλαγούν οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων από το χαράτσι. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να συλλέξουν μια σειρά από δικαιολογητικά και να επισκεφθούν έως και τρεις διαφορετικές υπηρεσίες για να γλιτώσουν από το φόρο.

Αρχικά θα πρέπει να επισκεφθούν ένα κατάστημα της ΔΕΗ για να ελέγξουν αν στο αρχείο της επιχείρησης υπάρχει στα στοιχεία της παροχής ο ειδικός κωδικός που αφορά σε κοινόχρηστους χώρους. Αν υπάρχει αυτή η ένδειξη και το χαράτσι βεβαιώθηκε τότε θα πρέπει να λάβουν βεβαίωση από τη ΔΕΗ ότι πράγματι οι χώροι που φορολογήθηκαν είναι κοινόχρηστοι. Τη βεβαίωση αυτή θα πρέπει στη συνέχεια να προσκομίσουν στην εφορία και να υποβάλλουν αίτηση για τη διαγραφή του χαρατσιού.

Στην περίπτωση, που δεν υπάρχει η σχετική ένδειξη για κοινόχρηστο χώρο στο αρχείο της ΔΕΗ τότε ακολουθείται διαφορετική διαδικασία η οποία είναι ακόμη πιο γραφειοκρατική και οδηγεί σε πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος για τους φορολογούμενους. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει πρώτα να δώσουν γύρω στα 150 ευρώ και να λάβουν μια βεβαίωση μηχανικού για το γεγονός ότι πρόκειται για κοινόχρηστους χώρους στην οποία θα αναγράφεται και η επιφάνεια των κοινόχρηστων χώρων…. Στη συνέχεια θα πρέπει να υποβάλουν τη βεβαίωση του μηχανικού στο δήμο. Ο δήμος τους χορηγεί άλλη βεβαίωση περί κοινόχρηστων χώρων την οποία θα πρέπει στη συνέχεια να υποβάλλουν στη ΔΕΗ. Η ΔΕΗ θα τους χορηγήσει στη συνέχεια άλλη βεβαίωση (η τρίτη) η οποία θα πρέπει να υποβληθεί στην εφορία που ανήκει το ακίνητο μαζί με μια αίτηση απαλλαγής από το ΕΕΤΗΔΕ. Η εφορία έχει τη δυνατότητα να απαλλάξει αμέσως την πολυκατοικία από το χαράτσι και να χορηγήσει και σχετική βεβαίωση απαλλαγής στον διαχειριστή. Μπορεί όμως η απάντηση να πάρει και μερικές εβδομάδες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν ο διαχειριστής τολμήσει να….. μην προσέξει τον λογαριασμό της ΔΕΗ, τότε οι ένοικοι των πολυκατοικιών θα πληρώσουν φόρο από τον οποίο όμως κανονικά.. απαλλάσσονται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Βίντεο και ΦΩΤΟ πρωινό ΑΝΤ1
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top