ΥΠΟΙΚ: Αισιοδοξία πως η Κυριακή που έρχεται δεν θα είναι… συννεφιασμένη !!!

Προσδοκία για έγκριση της δόσης στο Eurogroup της Δευτέρας

​Την αισιοδοξία του ότι μέχρι την Κυριακή θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις εξέφρασε τα ξημερώματα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

«Προσδοκούμε τουλάχιστον να εγκριθεί η δόση στο Eurogroup της Δευτέρας», δήλωσε μετά τη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα που διήρκεσε σχεδόν 6 ώρες!

«Η δόση θα είναι τέτοια που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας», συμπλήρωσε, διαψεύδοντας δημοσιεύματα για «τρίμηνο κενό στη χρηματοδότηση» της χώρας.

Το στέλεχος του ΥΠΟΙΚ μίλησε για πρόοδο στις συζητήσεις με την τρόικα και για μεγάλη μείωση του δημοσιονομικού κενού της διετίας 2013- 2014, τονίζοντας πως ακόμη και αν δεν υπάρξει πλήρης συμφωνία για το δημόσιο... δεν θα υπάρχει εμπόδιο, αν και όπως πρόσθεσε στο συγκεκριμένο θέμα «η Ελλάδα είναι εκτεθειμένη» έναντι των δανειστών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το ΑΜΠΕ:

-Έχουν προταθεί στην τρόικα 22 ισοδύναμα διαρθρωτικά μέτρα για να κλείσει η «τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ, ύψους 1,2 δισ. ευρώ το 2013- 2014, «αλλά θέλουν χρόνο για να εφαρμοστούν». Εφέτος, θα εφαρμοστεί το claw back (αυτόματη περικοπή υπερβάσεων στις δαπάνες για διαγνωστικά κέντρα και κλινικές). Τα μέτρα αυτά «θα έχουν μικρό οικονομικό και κοινωνικό κόστος».

-Προτείνονται ισοδύναμα μέτρα για την «τρύπα» στον ΟΑΕΕ, καθώς η επιβολή εισφοράς 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων «είναι ό,τι χειρότερο». Δεν θα υπάρξει μείωση στις συντάξεις ��ων συνταξιούχων του πρώην ΤΕΒΕ.

-Τη Δευτέρα κατατίθεται νομοσχέδιο «σκούπα» με όλα τα προαπαιτούμενα που ζητεί η τρόικα.

-Το νομ��σχέδιο για τον νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος Σεπτεμβρίου. Ο φόρος αυτός θα εισπράττεται από τις Εφορίες και όχι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως αρχικά ζητούσε η τρόικα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top